Now Reading
Simplitate

Simplitate

izabella-cete
simplitate

Este un concept foarte apreciat, totuși foarte puțin folosit. Ce înseamnă, de fapt, simplitatea?

Oamenilor le place să fie complicați, întortocheați, împopoțonați chiar dacă asta le îngreunează existența. Simplu e plictisitor, hai să complicăm lucrurile! În loc de o ținută simplă, monocromă, cu bun-gust, alegem print-uri complicate și culori care nu se potrivesc nici măcar în India. Să se vadă bogăția pe haine și accesorii! În loc de o mâncare simplă, cu ingrediente locale, alegem o mâncare atât de complicată, încât nu putem să rostim numele ingredientelor și nici măcar nu știm ce mâncăm. Dar noi suntem la fine dining!

În loc de propoziții simple și la subiect, alegem să povestim într-un mod întortocheat și încurcat, încât nimeni nu ne înțelege povestea. Vrem să arătăm cât suntem de culți și inteligenți! În loc să ne rezolvăm situațiile într-un mod simplist, alegem căi greșite, precum minciuna sau lipsa comunicării. Noi suntem șmecheri și nu se prinde nimeni! În loc să privim realitatea așa cum este ea, alegem să o distorsionăm, să o exagerăm. Noi știm mai bine decât alții, cum stau lucrurile în lumea asta!

În loc să ne acceptăm pe noi cu bune, cu rele, alegem să ne pedepsim, să suferim pentru orice acțiune. Trebuie să suferi, ca să treci peste, altfel ești indiferent! În loc să gândim constructiv, pozitiv, alegem să ne creăm scenarii întregi, care ne aduc emoții distructive. Lasă că știu eu că o să iasă rau! În loc să iubim, să iertăm, alegem să ne răzbunăm. Să vadă și celălalt cum e să îi fie rău!

Și uite așa, viața noastră se complică. Zilele devin grele, întunecate, în loc să fie zile ușoare ca de vară, să ne simțim bine, ca într-o vacanță, îmbrăcați lejer, cu zâmbetul pe buze și chef de aventură. Simplitatea este o formă de abordare atât de ușoară în orice arie a vieții, încât nici măcar nu o luăm în calcul. Deseori alegem soluțiile grele și lungi, iar când apare ceva mai simplu, ne uimește. Nu m-am gândit că poate fi așa de simplu și ușor! Când lucrurile sunt simple, ele sunt și clare, iar când sunt clare, ele devin ușoare.

Totul începe de la o idee, iar dacă ideea este simplă, rezultatul apare mult mai repede. Când ai o viață ușoară, totul devine mai pozitiv, iar când suntem pozitivi, putem să iubim. Îmbracă ceva lejer, lasă părul liber, ieși în natură, ia o pauză, pleacă într-o scurtă vacanță, zâmbește și totul în jur se va schimba! O să fie ușor, precum zilele de vară. Keep it simple!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top