Now Reading
Tipi și stereo-tipe la volan

Tipi și stereo-tipe la volan

laura-antonov
tipi-și-stereo-tipe-la-volan

Nu mi-au plăcut niciodată generalizările, nici distribuirea pasiunilor în funcție de gen. Nu sunt de acord că fetițele ar trebui să se joace cu păpuși și băieții cu mașinuțe, așa cum nu cred nici că doar bărbații pot avea o pasiune pentru condus.

Timpurile și realitățile vremurilor de la începutul secolului trecut, care marchează debutul automobilelor moderne, nu ofereau femeilor posibilitatea de a-și explora și exprima pasiunea pentru condus… sau, cel puţin, nu în aceeași măsură ca bărbaților.

Puțini știu că Bertha Benz este cea care a „pavat“ calea soțului său spre marea invenție a vieții sale: autoturismul. Bertha Benz a condus, încă din prima zi, autoturismul patentat de soțul său, Karl Benz. În vara lui 1888 a făcut prima călătorie pe distanță lungă (105 km) la volanul a ceea ce era considerat pe-atunci „o căruță fără cai“, autoturismul Motorwagen decapotat și cu 3 roți. Este o călătorie devenită legendară, de-a lungul căreia Bertha a inventat plăcuţele de frână şi a identificat nevoia vitezei a treia la urcarea unui deal!

Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei noiembrie-decembrie 2020 al Revistei PSYCHOLOGIES.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top