Now Reading
Fundatia PRAIS lanseaza Miscarea Nationala ’Si eu traiesc sanatos!” – SETS

Fundatia PRAIS lanseaza Miscarea Nationala ’Si eu traiesc sanatos!” – SETS

Revista Psychologies

Fundatia PRAIS lanseaza oficial, pe o perioada de 5 ani, Miscarea Nationala “Si eu traiesc sanatos!” – SETS, care are ca obiective prevenirea obezitatii infantile la copiii cu varsta pana la 12 ani si promovarea unui stil de viata sanatos in randul familiilor.

In premiera, aceasta problematica va fi tratata holistic in cadrul Consiliului Stiintific al Miscarii SETS, care reuneste medici reputati, pedagogi, psihologi si sportivi olimpici.

Articolele de specialitate arata ca in prezent, 1 din 7 copii din Uniunea Europeana sunt supraponderali sau obezi. Statisticile sunt ingrijoratoare: acesti copii vor avea o sanatate precara, iar calitatea vietii lor va fi redusa.

In Romania, prevalenta obezitatii este de sub 10%, iar nivelul activitatilor fizice este mult sub media europeana: 19% dintre romani fac miscare in mod regulat vs. media europeana de 27%.

In acest context, miscarea din Romania se aliniaza metodologiilor programelor europene reunite in cadrul “European Epode Network” – EEN, din care, de astazi, face parte.

Aceste proiecte se deruleaza in 4 tari UE: Franta, Spania, Belgia, Grecia, in 275 de orase fiind angrenati pana acum peste 4.000.000 de copii, precum si in Mexic.

„Tinta miscarii Si eu traiesc sanatos! – SETS pentru acest an scolar este de 50.000 de elevi din ciclul primar, cu varste intre 9 si 12 ani din 180 de scoli din Bucuresti, 1.200 profesori, 200.000 de parinti si rude.

In urmatorii 5 ani, vom atinge in mediul scolar 250.000 elevi, 6.000 profesori si 1.000.000 membri de familie, la care se vor adauga, prin portalul www.sets.ro si comunicarea publica, peste 3 milioane de cetateni, inclusiv copii”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

Toti elevii vor primi gratuit cate o carte educationala – 2 volume diferite editate pentru 2 ani scolari. Cartile promoveaza beneficiile exercitiilor fizice zilnice si alimentatia echilibrata, sporturile olimpice – valori si modele de urmat. Invatatorii si parintii vor fi informati direct, iar in scoli se vor derula lectii deschise sustinute de lideri de opinie.

„Cluburile SETS – Miscare si Distractie” sunt un nou concept de activare ludica a elevilor din scoli. Acestea vor fi organizate voluntar de catre elevi, sub coordonarea invatatorilor, si vor mobiliza mii de elevi in activitati fizice placute, dupa scoala.

Portalul www.sets.ro va fi o platforma majora de comunicare catre publicul larg, ce va contine doua sectiuni, pentru parinti si copii, interviuri video si scrise de mari personalitati, precum si informatii vaste legate de alimentatie, sport, stil de viata echilibrat. Concursurile si jocurile on-line vor anima elevii si ii vor informa.

Anual, miscarea SETS va premia cei mai activi aliati ai miscarii: Membri ai Consiliului Stiintific, Jurnalisti, Primarii, Scoli, Cluburi SETS scolare, Profesori coordonatori, Asociatii/Companii.

Evaluarea impactului miscarii se va face pe baza consultarii prin chestionare a elevilor, parintilor, cadrelor didactice, iar rezultatele vor fi facute publice.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top