Now Reading
Atelierele MiniArtShow

Atelierele MiniArtShow

Revista Psychologies

Scopul nostru este ca printr-o alternativa distractiva, prin joc si creativitate sa reusim sa-i ajutam pe copii sa devina persoane independente, care sa se descurce singuri, fara a depinde de cineva.

Suntem o echipa de profesionisti in educatia prin teatru a copiilor, cu o experienta in lucrul cu copii si pentru copii de peste 12 ani.

Echipa este formata din Nicoleta Rusu si Ioana Ginghina, actritele Teatrului pentru copii „Ion Creanga” din Bucuresti.

Datorita faptului ca suntem actori profesionisti ne-am interesat, specializat si autoeducat in psihologia si educatia copiilor prin ateliere de drama si creatie.

Am aparut din dorinta de a face ceva nou pentru copiii societatii noastre si am adaptat programe noi aparute in strainatate,copiilor romani care traiesc aici si se confrunta cu societatea romaneasca si neajunsurile ei.

Metoda noastra este una relativ noua, dar care are la baza, jocuri distractive, de memorie, de ritm , de intelegerea anumitor stari emotionale si expresivitatea corporala.

In activitatea noastra tintim catre o tinuta inalta profesionala si estetica, si aplicarea complexa a diferitor forme de invatare. Sensul si efectul programelor noastre asupra copiilor si tinerilor depasesc cu mult granitele traditionale ale teatrului.

Atunci cand lucram cu copiii folosim teatrul ca mijloc pentru a gasi cai spre o intelegere mai profunda.

Metoda este una activa, publicul, copilul este invitat sa ia parte activa pe scena la rezolvarea problemelor si testarea alternativelor posibile de comportament, astfel exersand pentru viata reala.

Drama si teatrul reprezinta o experienta impartasita de cei implicati ca participanti sau public in care acestia uita de neincredere si isi imagineaza si se comporta ca si cum nu ar mai fi ei insisi, ci altii intr-un alt loc si intr-un alt timp.

In drama imaginam realul pentru a explora conditia umana. Interpretarea unui rol intr-o piesa sau intr-un program de educatie prin teatru este o atitudine mentala; o modalitate de a purta in minte doua lumi simultan: lumea reala si lumea fictiunii.

Atelierele MiniArtShow sunt un nou concept, o noua alternativa la un invatamant, atat de nesigur si de dur acum in Romania.

Atelierele noastre sunt mai degraba o calatorie si o aventura prin care reusim sa dezvoltam frumos si armonios personalitatea copiilor.

Programele noastre sunt ateliere de educatie prin teatru in care vom aborda teme importante din cultura generala necesara unui copil, care se pot desfasura o data pe luna la cererea instituiilor de invatamant de stat sau particulare.

Fiecare atelier va avea o tema diferita si va fi impartit in 2 sectiuni, una teoretica interactiva si distractiva cu participarea activa a copiilor. Iar in partea a doua se va desfasura un atelier de creatie in care vom picta, modela, construi diverse lucruri.

Program:

Sambata 17 noiembrie, ora 11.00 – Spectacol „Cipolino”, 1-4 ani.

Duminica 18 noiembrie, ora 11.00 – Spectacol „Prietenie”, 1-5 ani.

Sambata 1 decembrie, ora 11.00 – “Semanam frumosul”, Atelier creativ, 1-10 ani

Duminica 2 decembrie, ora 11.00 – Spectacol „Prietenie”, 1-5 ani.

 

Inscrieri:

[email protected] sau 0749419999

Ne gasiti si pe facebook cu poze, filmulete si impresii de la copii si parinti pe MiniArtShow, sau pe www.miniartshow.ro

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top