Now Reading
Cea mai mare clinica din lume pentru tratamentul dependentei

Cea mai mare clinica din lume pentru tratamentul dependentei

Revista Psychologies

Cele mai mari clinici pentru tratamentul dependentei din Statele Unite ale Americii – Betty Ford Clinic si Hazelden – si-au anuntat recent planurile de fuziune, ce pun bazele celei mai mari organizatii pentru reabilitare din lume.

 

Potrivit unui comunicat de presa dat recent publicitatii, aceasta fuziune va determina “o buna pozitie in vederea raspunderii la provocarile si oportunitatile prezentate de reforma sistemului de sanatate si ingrijire si de piata aflata intr-o schimbare rapida.”

„Ambele organizatii sunt lideri emblematici si au calitati remarcabile,” a declarat Mark Mishek, care va ocupa functia de CEO odata ce fuziunea este aprobata de institutiile federale. “Noua entitate va oferi persoanelor care se confrunta cu dependenta, familiilor acestora si altor persoane dragi, servicii rezidentiale si ambulatorii bazate pe cei 12 Pasi – modelul de tratament al carui fundament este abstinenta – in 14 locatii din Statele Unite.” Noua fundatie va avea si o scoala superioara acreditata in studiul dependentei, un centru de cercetare, un program de pregatire in preventie, pe langa cursurile educationale pentru profesionistii din domeniul medical si programul pentru copii pe care Centrul Betty Ford le desfasoara deja.

Privind in perspectiva, Peter McCann, Directorul Spitalului Castle Craig, a afirmat: “Hazelden a fost fondat in 1949 si este unul din cele mai vechi centre de tratament pentru dependenta din SUA. Dispune de o extinsa si importanta divizie de cercetare si publicatie.” Spitalul Castle Craig, care are reprezentanta si in Romania foloseste aceleasi principii de tratament in 12 Pasi ca si Hazelden si Betty Ford.

“Pe de alta parte” continua McCann, “Betty Ford a fost o Prima Doamna Americana care a urmat programul de recuperare in 12 Pasi. Prin infiintarea unei clinici de reabilitare ce ii poarta numele, a conferit faima miscarii de recuperare. Clinica Betty Ford Clinic este acum un adevarat nume in tratamentul dependentei. Impreuna, vor fi un exponent extrem de puternic.”

Noua organizatie va incepe cu un buget operational anual de 180 de milioane de dolari, iar planul ei imediat este acela de a furniza mai multe servicii de tip ambulatoriu pe teritoriul Statelor Unite. Se estimeaza ca 23 de milioane de americani sunt dependenti de droguri si alcool, dar mai putin de 10% dintre acestia cauta tratament.

Noua organizatie va purta numele “The Hazelden Betty Ford Foundation.”

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top