Now Reading
Am avut două crize de vârstă dar acum încerc să mă bucur de ce am

Am avut două crize de vârstă dar acum încerc să mă bucur de ce am

Avatar photo

Și bărbații plâng. Mie mi s-a întâmplat când am făcut 40 de ani. Criza de vârstă nu e o glumă, căci te poate băga în depresie.

„Îmi amintesc două momente notabile legate de crizele de vârstă. Cu două zile înainte să împlinesc 31 de ani, am aflat că voi rămâne fără job pentru vreo două luni.

Citește și:

Criza mea de vârstă mijlocie a început când am avut probleme de erecție

Până găsesc bărbatul potrivit vreau să mă bucur de viața mea

Angajatorul meu uitase că-mi expira permisul de muncă, așa că trimisese actele prea târziu. Lucram în străinătate, în perioada preaderare la UE, și aveam nevoie de permis și viză, pentru că eram «non-EU».

Sintagma asta a creat un stigmat care m-a urmărit ceva timp, chiar și după ce m-am întors în țară. De la aflarea veștii și până la ziua mea, am rămas într-o stare catatonică: m-am izolat, comunicam monosilabic, doar când eram obligat, și evitam orice contact uman.

Am hotărât cu greu să ies singur la un restaurant de fițe, ca să mă «bucur» de ziua mea. Iar prânzul ăla decadent și italienesc chiar a făcut istorie: a reușit să mă scoată din depresie.

La 40, am mai avut o mică criză, tot în preajma zilei de naștere. Cred că e o predispoziție a zodiei, pentru că am mai auzit întâmplări similare și de la alți raci.

Eram cu niște prieteni buni la karaoke, ca în alte multe seri din perioada aceea. La miezul nopții, pe când așteptam absent să-mi vină rândul la cântat, gașca mea s-a gândit să-mi facă o surpriză de-aia cu o lumânare înfiptă într-o prăjitura, ca să marcăm momentul.

Intenția a fost bună, dar timing-ul, nu… Fix când suflam în lumânare, s-a auzit tare în fundal: Goodbye Michelle it’s hard to die/When all the birds are singing in the sky. Un nefericit cânta Seasons in the sun a lui Terry Jacks.

Piesa îmi fusese complet inofensivă până atunci, dar am auzit foarte clar versurile alea definitive și mi s-a autosesizat brusc glanda lacrimală…

Nu știu cum să abordez schimbările de prefix. Încerc să nu fac (prea mult) caz de fiecare rid sau fir cărunt, să ignor durerile omniprezente și să mă bucur de ce am. Acum.“

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top