Now Reading
Fostul iubit, deși aflat într-o altă relație, flirta cu mine. I-am recomandat să se trezească…

Fostul iubit, deși aflat într-o altă relație, flirta cu mine. I-am recomandat să se trezească…

Revista Psychologies

Am încercat o relație de amiciție cu fostul iubit. Mare greșeală! Odată în plus, mi-am amintit de ce am ieșit din relația respectivă…

Citește și:

Uneori, să mimezi un orgasm se poate întoarce împotriva ta…

Nu îmi place când prietenii mei bărbați încep să-și bârfească partenerele în fața mea

Ne-am despărțit acum 2 ani pentru că partenerul meu era incapabil să nu flirteze cu tot ce prinde. Totodată, nu încheia în realitate nicio relație.

Toate fostele lui erau prezente în viața lui… unele pe motiv că „încă suferă și nu au depășit despărțirea”. El, băiat atent și generos, le păstra în preajmă… pentru confirmări și validări.

Ce poate fi mai interesant decât să trăiești cu impresia că ești atât de minunat încât fostele partenere nu te pot uita?

Toate adunate, mi-au dat cu minus relațional, respectiv… nu, mulțumesc, nu îmi caut un partener nesigur, care caută confirmări pe unde apucă. Așa că ne-am despărțit. Și, contrar povestirilor lui despre alte relații, eu chiar l-am depășit cu succes.

Cu această ocazie, am aflat și cum „nu era uitat” de celelalte. Omul nu întrerupe relația. Prin urmare, la câteva luni de la despărțire, mi-a propus o amiciție.

Cum nu mai existau sentimente de partea mea, am zis ok. Respectiv, limite clare: suntem amabili unul cu celălalt, cum e civilizat, vorbim rar și pe tonuri neutre, nu rememorăm nimic din relație. Cel puțin, mie îmi erau clare limitele.

La scurt timp au început flirturile și apropo-urile. I-am atras atenția și am întrerupt comunicarea cu el ca să își revină.

Voiam să înțeleagă că nu asta vreau, nu asta urmăresc, iar o „împăcare” este absolut exclusă. După alte câteva luni de pauză a revenit. Avea o nouă relație. Nu m-a interesat prea tare, i-am zis că mă bucur pentru el și l-am privit la fel de amical.

Nu a durat mult până la apariția noilor flirturi și apropo-uri. Rememorări ale momentelor intime.

Întâmplător, ne-am întâlnit pe stradă într-o zi, iar el, „amical”, m-a luat în brațe și mi-a pus o mână pe fund. Pe moment i-am atras atenția că nu sunt domeniu public și nu îi permit astfel de bădărănii. Cum spuneam, după ce am încheiat relația, omul îmi dădea cu zero. În plus, avea și o relație nouă.

M-a frustrat incidentul, dar el nu a înțeles mesajul. A urmat o serie de mesaje virtuale flirtante și intruzive. Așa că i-am comunicat că poate e momentul să se trezească….

În primul rând am înțeles mai clar ce comportament avea și cum de tot gravitau fostele iubite în jurul lui. Nu știu ce reacții aveau ele la comportamentele lui, dar nici nu mă interesează.

Eu am reacționat cum am simțit. Respectiv, i-am transmis să nu mă mai contacteze întrucât este complet deplasat. Că dacă nu dorește să își respecte actuala iubită, este fix problema lui, dar asta nu se va întâmpla cu mine în ecuație.

Că atențiile lui mă deranjează, nu mă flatează. Că nu am nevoie de confirmări din partea lui și nici nu trăiesc vreun sentiment arogant că „nu mă poate uita”.

Din contră, mi-a punctat foarte bine în minte motivele pentru care am încheiat relația cu el și consider că o amiciție este un concept abstract pentru el. Pe scurt, să caute în altă parte.

Recunosc, m-a deranjat foarte tare atitudinea lui. Chiar mă gândesc, oare sunt femei flatate de așa ceva? E cineva care să-și dorească să fie „flatată” de oricine? Care permite asemenea relaționări cu foști iubiți? Mai ales dacă nu vrei să reiei relația vreodată?!

Eu realizez că am avut baftă să văd ce fel de om este și să plec din relație. Dar am greșit acceptând o prietenie.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top