Now Reading
Mie, in varianta ideala

Mie, in varianta ideala

Revista Psychologies

Ce visam sa devin… pai cand eram mica aveam doua variante: „doctor de cap” si printesa.

Prima imi suna foarte interesant si pompos. Nu stiam exact ce inseamna, dar era important. De fapt cat de cat aveam o vaga idee. Erau oameni care reparau alti oameni, dar la cap. Nu mai tin minte daca implica operatii si alte derivate. Daca acest doctor de cap era neurolog, psiholog sau psihiatru. Imi placeau cuvintele pompoase iar titulatura asta a fost ce am putut eu adapta varstei mele si gradului de intelegere. Cred ca aveam maxim 5 ani si chiar nu mai stiu in ce context am asimilat eu informatia asta.

Dupa o vreme, am constatat din povesti ca printesele o duc foarte bine si am decis ca voi fi printesa. Au parte de ceva aventura in viata lor si invariabil raman cu Fat Frumos. Traiesc intr-un palat mare, au multe rochii si bijuterii iar tatal lor este cel mai important om din regat. Reorientarea s-a produs cand am descoperit minunile modei si baieteii draguti. Printese exista si in zilele noastre, cu acte sau fara, dupa stramosi sau contul din banca. Ei bine a mea era cea din poveste, inocenta, cu un destin fericit.

Cand am crescut am zis ca ma fac avocat. Am inceput demersuri in acest sens si exact in ultimul an de liceu mi-am schimbat optiunea. Cred ca stiam eu ceva in copilarie. Caci am urmat psihologia, devenind un fel de “doctor de cap”. Dar cum se poarta reconversia profesionala a trebuit sa fiu si eu la “moda”. Dar sunt multumita si asta este important.

Iar in scrisoarea de recunoastere cred ca as spune ca sunt foarte fericita pentru ceea ce sunt. Este foarte bine sa ai un ideal, o tinta, dar este la fel de bine sa lasi lucrurile sa “curga”. Si pe parcurs sa faci alegerile cele mai potrivite pentru tine. Fiecare are o poveste a lui. Probabil ca a mea a fost sa-mi redirectionez cariera. Si nici sa fiu printesa nu mi-a fost scris. Dar mai bine, ca nu se pot casatori cu cine vor ele, trebuie sa traiasca foarte strict, dupa niste legi nescrise. Practic traiesc intr-o colivie aurita. Iar daca stau bine sa ma gandesc…in universul meu sunt regina..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top