Now Reading
“Allegro, ma non troppo” de Ion Minulescu, regia Razvan Popa

“Allegro, ma non troppo” de Ion Minulescu, regia Razvan Popa

Avatar photo

O comedie cu incurcaturi amoroase si suspans dramatic, o satira de moravuri cu farmecul si savoarea epocii interbelice, care, totusi, seamana izbitor de mult cu vremurile in care traim acum.

In centrul piesei se afla un milionar, sotia sa si dramaturgul pe care l-a angajat sa scrie o piesa, si asupra carei final se duce o dezbatere apriga. Subiectul? Adulterul! Care nu se intampla doar in piesa, ci si in realitatea care se imbina ingenios cu teatrul.

Sotia milionarului il inseala pe aceasta, la vedere, cu dramaturgul, milionarul o inseala pe sotie cu o vaduva tanara, iar polemica despre ce s-ar intampla in caz de adulter capata nuante din ce in ce mai comice, condimentate si de celelalte personaje pitoresti: amanta milionarului, samsarul, slujnica.

Aparitii neasteptate,  rasturnari de situatie, teatrul lui Ion Minulescu (1881 – 1944) merita redescoperit si astazi, dupa decenii de la primele montari la Nationalul bucurestean.

Dialogurile vii, umorul alert, naturaletea povestii, verva intelectuala, originalitatea scriiturii sunt componentele pieselor excelente care se vor transforma pentru tine in seri relaxante, cu incarcatura pozitiva, desigur, marcate de dragostea pentru teatru.

“Allegro, ma non troppo”, o piesa pe care nu trebuie sa o pierzi in aceasta stagiune!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top