Now Reading
De ziua Majestatii Sale Regelui Mihai, violonistul Giuliano Carmignola revine pe scena Ateneului Roman intr-un concert caritabil extraodinar

De ziua Majestatii Sale Regelui Mihai, violonistul Giuliano Carmignola revine pe scena Ateneului Roman intr-un concert caritabil extraodinar

Revista Psychologies

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei organizeaza pe 25 octombrie, ora 18.00, la Ateneul Roman, a 6-a editie a Concertului Regal caritabil in beneficiul programului Tinere Talente, avandu-l ca invitat special pe violonistul Giuliano Carmignola. Concertul are loc anual cu ocazia aniversarii Majestatii Sale Regelui Mihai I, in prezenta Familiei Regale a Romaniei.

 

Venetianul Giuliano Carmignola, cunoscut in intreaga lume ca fiind unul dintre cei mai mari violonisti ai stilului baroc, revine dupa doi ani, pe scena Ateneului Roman, intr-un concert unic. Spectatorii sunt invitati in lumea lui Antonio Vivaldi, prin inconfundabila interpretare in stil baroc a lui Giuliano Carmignola alaturi de originalul ansamblu de fete La Stravaganza.

Nascut la Treviso, Giuliano Carmignola a inceput studiul muzicii cu tatal sau apoi a evoluat ca solist sub indrumarea unor maestri ai lumii. Imprimarile sale s-au bucurat de aprecierea publicului din toata lumea, castigand distinctii importante precum Diapason d’Or si Choc du Monde.

Giuliano Carmignola canta pe o vioara Stradivarius Baillot din 1732, daruita de Cassa di Risparmio din Bologna pentru rezultatele artistice deosebite si daruirea de care a dat dovada in colaborarile sale cu Orchestra Mozart.

Biletele la eveniment au preturi intre 200 si 400 de lei si sunt disponibile in reteaua de magazine Diverta, libraria Mihai Eminescu si pe www.myticket.ro. .

Fondurile stranse la concert sprijina programul national Tinere Talente, prin care Fundatia ofera burse de studiu, mentorat si oportunitati de promovare celor mai promitatori tineri artisti romani din domeniul muzicii clasice si al artelor plastice, aflati la inceput de cariera si in imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare.

Bursele Tinere Talente se acorda pe perioada unui an calendaristic. In 2013, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a oferit 28 de burse de studiu, in valoare de pana la 2.000 de euro fiecare, pentru 14 muzicieni si 14 artisti plastici. Bursele au permis tinerilor sa isi cumpere materiale si instrumente si sa participe la concursuri, concerte, expozitii si cursuri de specializare in Romania si in strainatate.

Fundatia a organizat o tabara de creatie la Tescani si o serie de diferite workshop-uri de mentorat artistic. Programul din 2013 a promovat si continua sa ii promoveze pe tinerii artisti selectati in cadrul unor concerte, expozitii si evenimente publice organizate cu ajutorul sponsorilor si al sustinatorilor proiectului Tinere Talente.

 

Radio Romania Muzical va transmite, in direct, concertul oferit de Giuliano Carmignola in beneficiul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

Televiziunea Romana va transmite concertul inregistrat la postul TVR2.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top