Now Reading
Romania asculta 5 minute de muzica clasica

Romania asculta 5 minute de muzica clasica

Revista Psychologies

Din 1 si pana in 31 octombrie, 5 minute de muzica clasica pot fi ascultate in spatii neconventionale din intreaga Romanie: hipermarketuri, mall-uri, librarii, scoli, muzee, gratie unei campanii Radio Romania Muzical, unicul post romanesc dedicat exclusiv muzicii clasice si de jazz.

 

Editia din octombrie a proiectului „Asculta 5 minute de muzica clasica” aduce si mini-recitaluri live ale violoncelistului Razvan Suma in 4 mall-uri din tara, ca parte a turneului „Va place Brahms?”. Razvan Suma se afla in 7 octombrie la Palas Mall din Iasi, in 9 octombrie la Iulius Mall Suceava, in 14 octombrie la Iulius Mall Timisoara, in 16 octombrie, la Iulius Mall Cluj.

„Asculta 5 minute de muzica clasica” este o campanie initiata de Radio Romania Muzical cu scopul de a aduce muzica clasica cat mai aproape de publicul larg. Campania a ajuns la a saptea editie, fiind primita cu succes si mult interes de public la editiile precedente, desfasurate de 2 ori pe an incepand din 2010.

Principiul campaniei este simplu: difuzarea a cinci minute de muzica clasica, zilnic, in cat mai multe spatii neconventionale, altele decat salile de concert, acolo unde afluxul de public/vizitatori este cat mai mare. De asemenea, zilnic piesa zilei din campania „Asculta 5 minute de muzica clasica” poate fi ascultata si la Radio Romania Muzical, dar si in reteaua Radio Romania Regional.

Proiectul are ca principala tinta familiarizarea, mai ales a publicului tanar, cu sonoritatile muzicii clasice. Anul acesta, ca element de noutate, proiectul se bucura de o importanta dezvoltare gratie colaborarii cu unitati de invatamant de pe intreg teritoriul Romaniei, ceea ce inseamna ca un numar considerabil dintre elevii Romaniei vor putea asculta muzica clasica in pauzele dintre ore sau la orele de dirigentie sau muzica.

 

Mai multe informatii despre aceasta campanie pot fi accesate pe pagina www.romania-muzical.ro/5minute care gazduieste, de asemenea, si fisierele audio ale pieselor din proiect.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top