Now Reading
Adevaratul tau scop: fericirea, armonia, pacea

Adevaratul tau scop: fericirea, armonia, pacea

Revista Psychologies

Viata pe care o traim in acest moment ne poate face placere sau nu. Ceea ce simti depinde de gandurile tale din trecut, dar si de cele prezente. In plus, acestea iti creeaza viitorul.

Daca te simti stresat/a pentru fiecare lucru marunt si daca obisnuiesti sa faci din tantar armasar, nu-ti vei gasi niciodata pacea interioara. In zilele noastre se vorbeste foarte mult de stres.

Toata lumea pare sa fie stresata dintr-un motiv sau altul. Stresul este cuvantul aflat pe buzele tuturor, dar multi oameni il numesc intr-o maniera excesiva “Sunt atat de stresat”, “Aceasta situatie este atat de stresanta”.

Cred ca stresul nu este altceva dacat o reactie de teama in fata schimbarilor continue ale vietii, un pretext pe care il folosim adeseori pentru a nu  ne asuma responsabilitatea pentru ceea ce simtim.

Daca putem da vina pe altcineva sau pe o situatie exterioara, putem juca apoi rolul victimei inocente.

Din pacate acest rol nu ne face sa ne simtim mai bine, si in nici un caz nu schimba situatia in care ne aflam. Adeseori, ne stresam singuri, intrucat nu reusim sa ne stabilim ordinea corecta a prioritatilor.

Cu prima ocazie in care iti dai seama cat de stresat/a esti, intreaba-te ce anume te sperie. In realitate, stresul nu e altceva decat o stare de teama.

Nu ar trebui sa fii speriat/a de viata sau de propriile tale emotii. Mai bine analizeaza-ti viata si descopera ce ganduri sau ce convingeri creeaza aceasta stare de teama in constiinta ta.

Adevaratul tau scop este starea de fericire, de armonie si pace. Armonia insasi nu inseamna altceva decat ca esti impacat/a cu tine.

Ori de cate ori te simti stresat/a, fa ceva pentru a scapa de teama: respira profund sau iesi la plimbare. Dorinta ta este sa te simti tot timpul in siguranta. De aceea, nu acorda unui cuvant banal cum e stresul o putere prea mare.

Nu te folosi de acest pretext pentru a-ti crea singur/a tensiuni. Gandurile tale sunt cele care iti creeaza viata.

De aceea, antreneaza-te si creeaza numai ganduri care te fac sa te simti bine. Bucuria atrage intotdeauna motive de bucurie.

 

De psihoterapeut Marcelica Chiriac

Foto: Butterfly in hand on grass

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top