Now Reading
Alocă timp pentru a economisi timp

Alocă timp pentru a economisi timp

alina-rânbu
alocă-timp-pentru-a-economisi-timp

„Trebuie să dai ceva pentru a primi ceva”. Vechea zicală se aplică de obicei banilor, dar este valabilă și în cazul timpului.

Când suntem foarte tineri, timpul pare nesfârșit. Dar, în cea mai mare parte a vieții noastre, timpul este ceva de care avem mereu nevoie.

Suntem mereu presați de timp sau ni se pare că le datorăm timp altora, de la șefii noștri la familiile noastre. Timpul este un bun atât de valoros, așa că trebuie să ne asigurăm că îl folosim cu grijă. Utilizarea atentă a timpului nostru înseamnă un singur lucru – gestionarea timpului.

Adevărul trist este că cei mai mulți dintre noi, care au cu adevărat nevoie de gestionarea timpului, îl folosesc rareori. Cu toate acestea, dedicarea timpului acestui plan simplu în patru pași numit „TIMP” poate face cu adevărat o diferență în ziua, viața și timpul tău!

T este pentru a îți lua timp pentru a planifica

Fiecare minut petrecut pentru planificare și organizare va economisi cel puțin aceeași cantitate de timp atunci când îți vei pune în aplicare planul. Călătoriile la cumpărături făcute fără o listă se soldează adesea cu pierdere de timp, comisioanele făcute fără o planificare prealabilă înseamnă adesea timp pierdut, iar sarcinile care nu sunt organizate corespunzător înseamnă adesea timp pierdut. Știm cu toții că acest lucru este adevărat și totuși ne grăbim să mergem înainte în graba noastră de a face ceva. Ia-ți timp pentru a planifica și vei fi mai eficient.

I este pentru implicarea celorlalți

Fie că este vorba de muncă sau de acasă, implicarea altor părți interesate esențiale în planificarea și stabilirea priorităților te poate ajuta să te ocupi de lucrurile esențiale și să împarți munca. Alții pot avea idei bune pentru a te ajuta să-ți atingi obiectivele și alții pot foarte bine să-ți stârnească și mai multe idei. Uneori, simpla discuție cu un public înțelegător te poate ajuta să gândești mai clar. Nu uita să le oferi celorlalți o parte din muncă, precum și din planificare.

M este pentru meditație

Indiferent cât de ocupată este viața ta sau cât de agitat este programul tău, este necesar să-ți faci timp să reflectezi la obiectivele și visele tale. A-ți lua câteva momente pentru a-ți limpezi mintea, a-ți concentra energia și a-ți reface forțele te poate revitaliza și te poate ajuta să realizezi mai multe atunci când te întoarci la acțiune.

Acordându-ți acest timp de pauză, s-ar putea să îți ofere ocazia de a-ți stabili prioritățile și de a face brainstorming, astfel încât să poți fi și mai productiv decât înainte. Chiar dacă nu vei avea brainstorming în urma acestui timp liber, cu siguranță îți va da un impuls de energie.

P de la prioritizare

Este important să îți evaluezi în mod regulat prioritățile și obiectivele. Poate că ai îndeplinit sarcini care pot fi acum tăiate definitiv de pe listă sau pot fi lăsate deoparte până la o dată ulterioară. Poate că ai atins anumite obiective, ceea ce a dus la o schimbare a altor priorități. Poate că pur și simplu ai învățat ceva pe parcurs care a determinat o serie de schimbări în prioritățile și obiectivele tale.

Prioritizarea și evaluarea îți poate da, de asemenea, un sentiment de împlinire dacă te uiți înapoi la ceea ce ai realizat și la obiectivele pe care le-ai atins.

Chiar dacă a aloca TIMPUL pentru gestionarea timpului poate părea o risipă, acesta este de fapt un proces care se amortizează de fiecare dată. Managementul timpului te poate costa timp pentru planificare și organizare, dar în final te ajută să câștigi timp prin eficiență și prioritizare. Adevărul simplu este că managementul timpului îți economisește timp și te scutește de mult stres.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top