Now Reading
Micile mari așteptări

Micile mari așteptări

alina-rânbu
micile-mari-așteptări

„Nimeni nu reușește dincolo de cele mai mari așteptări decât dacă dacă nu începe cu niște așteptări nebunești.” RALPH CHARELL

Care sunt așteptările tale pentru viața ta? Ești entuziasmat de viitorul tău sau îl înfrunți cu aprehensiune și teamă? Pentru cei mai mulți oameni, viitorul conține prea multe incertitudini, iar teama de ceea ce s-ar putea întâmpla tinde să umbrească raza de lumină care reprezintă viața pe care și-o doresc în cele din urmă. Unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le poți face în viață este să te ridici din circumstanțele actuale și să te ridici la nivelul de viață pe care ți-l dorești.

Cu toții trăim cu o așteptare inconștientă față de noi înșine și față de propria viață. Această așteptare nu numai că determină ceea ce avem în viața noastră, dar reprezintă și cu ce suntem dispuși să ne mulțumim. Așteptarea este o emoție foarte puternică și una pe care foarte puțini oameni învață vreodată să o cultive pe deplin. Ceea ce aștepți cu certitudine este ceea ce vei obține în viața ta.

Așteptarea este starea emoțională în care o idee devine atât de reală încât o simți, chiar dacă nu o poți deține încă. Așteptarea este ca un magnet invizibil care va atrage în viața ta ceea ce aștepți. Atunci când aștepți ceva, activezi și angajezi acele părți ale minții și ale sistemului nervos care îți pot da puterea de a gândi inimaginabilul și de a face imposibilul. Una dintre cele mai puternice modalități de a cultiva așteptările este să dezvoltați o viziune foarte clară pentru viața ta.

Cei mai mulți oameni nici măcar nu-și fac timp să definească cu adevărat ce își doresc de la viața lor, dar chiar și cei care o fac urmează strategia „speră și roagă-te”. Ei cam știu ce vor, dar nu cred că pot avea acel lucru, așa că speră că ceva se va întâmpla și va apărea pe calea vieții lor pentru a le îndeplini dorințele. Așteptarea este însă o mentalitate complet diferită. Așteptarea este o mentalitate de certitudine absolută care poate fi cultivată în mod conștient. În mod inerent în speranță există un sentiment de îndoială, deoarece ai mereu în minte două rezultate opuse. Atunci când aștepți ceva știi că se va întâmpla cu siguranță. Însăși concentrarea minții tale se orientează asupra unui rezultat final sigur.

Pentru a transforma o speranță într-o așteptare, trebuie pur și simplu să elimini îndoiala și teama prin eliminarea rezultatului opus.

În loc să „vezi” că ceva eșuează sau reușește, acum vezi doar succesul. Cu așteptarea, acțiunile, cuvintele și imaginația ta se concentrează și reflectă faptul că tu ai deja și ești exact ceea ce îți dorești. Atunci când te aștepți la ceva, elimini îndoiala care este inerentă speranței.

Când o mamă este însărcinată, am spune că așteaptă un copil. Cu alte cuvinte, ea știe fără nicio îndoială exact ce se va întâmpla. Deși unele detalii sunt încă neclare, ea este sigură de faptul că va avea un copil și nu ceva necunoscut. La nivel emoțional, ea poate simți rezultatul, deoarece îl așteaptă, deși nu îl poate vedea și atinge încă. Ceea ce aștepți pentru viața ta este exact așa. Atunci când începi să aștepți pentru viața ta ceea ce îți dorești în mod absolut, întreaga ta mentalitate se transformă din speranța și dorința nesigură în certitudinea așteptării. Imaginile pe care le încurajezi și le întreții în ochii minții tale, ceea ce îți spui ție însuți și tuturor celorlalți reflectă doar rezultatele la care te-ai angajat.

Majoritatea oamenilor se așteaptă la ce este mai rău și speră la ce este mai bun. Condiționarea noastră culturală ne-a învățat lucruri de genul „nu-ți face speranțe” – în caz că ai putea fi dezamăgit. Am fost învățați să țintim cât mai jos posibil. Tot ceea ce depășește acest nivel va fi un bonus. Nu-i așa? Greșit!

Amintește-ți că ceea ce aștepți cu certitudine este ceea ce vei obține în viața ta.

Îți recomand să te desprinzi de pilotul automat al maselor care se mulțumesc cu o viață obișnuită; o viață în care nu sunt cu adevărat fericiți, dar nu sunt atât de nefericiți să facă ceva în acest sens. Dacă vrei să-ți ridici calitatea vieții tale la un nivel mai înalt decât cel actual, este necesar să începi prin a-ți crește așteptările. Ridică-ți așteptările cu privire la ceea ce ești ca persoană și la ceea ce crezi că meriți. Vezi tu, ceea ce crezi că meriți se bazează pe așteptările tale. Atunci când îți ridici așteptările la un nivel mai înalt, îți ridici propriile standarde, iar ridicarea standardelor este primul pas pentru a-ți îmbunătăți viața.

Atunci când te aștepți doar la ce e mai bun, vei primi doar ce e mai bun. Ceea ce câștigi acum este ceea ce te aștepți să câștigi. Cantitatea de timp liber pe care o ai acum este ceea ce te aștepți să ai ca timp liber. Relațiile pe care le ai sunt ceea ce te aștepți să fie. Când te aștepți la ce este mai bun nu este ca și cum te-ai aștepta la ceva bun sau la ceva asemănător, ci este cel mai bun și numai cel mai bun.

Este necesar să încetezi să te mulțumești cu mai puțin decât poți fi sau avea.

La un nivel psihologic profund, acest lucru este exact ceea ce îți creează așteptările și de aceea o viață întreagă de a te mulțumi cu mai puțin decât poți fi creează o așteptare care este doar „o.k”. Acesta devine standardul la care ești dispus să te mulțumești. Gândește-te la tine ca la o mamă însărcinată care se așteaptă (nu speră) doar la ce e mai bun și care, cu ajutorul imaginației sale, este capabilă să „trăiască” rezultatul în detalii magnifice, până când, în cele din urmă, are experiența de a deține fizic „așteptarea” sa.

Trebuie să îți hrănești și să îți îngrijești dorințele și numai devenind nerezonabil în așteptările tale poți să îți transformi cele mai profunde dorințe în realitate. Așteptările sunt idei care sunt construite pe o stâncă solidă. Ele sunt de nezdruncinat; spre deosebire de speranțe și dorințe care se vor risipi odată cu prima furtună care apare.

Nu ai nevoie de abilități sau cunoștințe speciale pentru a-ți crește așteptările. Ai nevoie pur și simplu de o decizie conform căreia, din acest moment, nu te vei mai mulțumi niciodată cu ceva mai puțin decât poți fi. Diferența dintre a spera la ceva cu incertitudine și a te aștepta să te bazezi pe ceva nu este altceva decât modul în care controlezi și direcționezi concentrarea minții tale. Ceea ce îți spui, imaginile pe care ți le imaginezi și comportamentul tău sunt lucruri pe care le poți controla și dirija în mod conștient. Dar, doar dacă alegi să o faci. În caz contrar, vei reveni la pilotul automat al maselor care doar se lasă pur și simplu purtate de curentul „orice” apare. Pilotul automat cultural este implicit emoțional și numai prin hrănirea conștientă și consecventă a dorințelor și emoțiilor tale poți trăi viața după propriile tale standarde și poți crea așteptările care te vor conduce către o viață de abundență și împlinire.

Așteptările mari creează rezultate mari.

Atunci când te aștepți la ce este mai bun, aceasta va deveni un mecanism direcțional care te va ghida spre căutarea și găsirea a ceea ce așteptați. Diferența dintre așteptările mari și speranțele slabe nu este altceva decât o mentalitate; o mentalitate care poate face diferența între a trăi o viață de împlinire și una de disperare și frustrare. Creează așteptarea prin luarea unor decizii sincere. Cultivează-ți așteptările prin faptul că nu te mulțumești niciodată cu ceva mai puțin decât ce este cel mai bun pentru tine.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top