Now Reading
7 indicii că un introvert te place

7 indicii că un introvert te place

Un introvert nu este neapărat o persoană timidă, ci poate doar preferă un cerc restrâns de prieteni. Iată câteva semne că te place și că este interesat de tine.

Citește și:

5 semne că e introvert în iubire

Cum depistam un introvert narcisist

Face primul pas

Nu stă în firea introverților să intre în vorbă ușor cu alte persoane sau să atragă atenția asupra lor. Mai ales dacă nu cunosc foarte bine o persoană.

Cu atât mai mult, dacă au inițiativă, înseamnă că sunt cu adevărat interesați de tine. Atunci când plac pe cineva, vor iniția conversații, vor căuta compania persoanei respective și vor fi mai sociabili.

 

Vorbește despre sine

Clasic, un introvert este foarte rezervat în privința propriei persoane și ajunge să se confeseze doar celor foarte apropiați.

Dacă vorbește deschis despre el și îți caută părerea sau chiar sfatul, înseamnă că este interesat de tine.

 

Îți caută compania

Introverții sunt foarte buni observatori și nu relaționează ușor cu oricine. Din acest motiv, nu au foarte mulți prieteni și nici nu caută să își extindă cercul social.

Înainte de a se apropia de o persoană, cu siguranță o vor studia, apoi iau o decizie. Dacă un introvert îți caută compania, este un semn clar că vrea să se apropie și să te cunoască mai bine.

 

Te invită în spațiul personal

Cum spuneam, introverții preferă să petreacă timp izolați, cu propriile gânduri și emoții. De cele mai multe ori ei preferă să citească, să vadă un film sau să se relaxeze în loc să iasă să socializeze.

Dacă o astfel de persoană te invită în spațiul ei personal înseamnă că îi face plăcere compania ta și dorește să investească în relaționarea cu tine.

 

Îți arată interes

De regulă, cu un introvert discuți teme generale și rareori va vorbi despre viața personală sau emoțiile sale. Acest lucru se întâmplă doar cu cei apropiați.

Totodată, într-o relație de prietenie, introverții sunt loiali propriilor valori. În acest sens dau dovadă de multă compasiune și interes față de cei pe care îi consideră apropiați. Acestea sunt semne că un introvert te apreciază.

 

Îți oferă ajutor

Introverții sunt persoane mereu pregătite să ajute, dar nu de fiecare dată fac eforturi pentru a pune acest lucru în aplicare. Oricum, nu fără să li se solicite ajutorul.

Dacă observi că îți este alături și caută să te sprijine chiar dacă nu i-ai cerut asta, este un semn că te place.

 

Păstrează legătura

Multe dintre relațiile introverților nu sunt întreținute de contact constant. Pot trece luni de zile fără să vorbească cu o persoană, dar să o considere în continuare prietenă.

Cu certitudine dacă persoana respectivă le-ar cere ajutorul după luni de zile de absență, ei sunt pregătiți să îl ofere.

Din acest motiv, dacă un introvert te contactează frecvent și păstrează legătura cu tine, înseamnă că ești o persoană specială pentru el.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top