Now Reading
Fanteziile sexuale ale femeilor

Fanteziile sexuale ale femeilor

Revista Psychologies

Tabu? Fanteziile sexuale sunt, de fapt, o normalitate si in randul femeilor. Condimenteaza relatia de cuplu si ajuta la increderea in sine. Uite care sunt cele mai frecvente fantezii sexuale feminine.

 

Fifty shades…

Sexualitatea este o componenta fundamentala a identitatii femeii moderne, de aceea fenomenului literar Fifty Shades of Grey ii suntem datoare nu doar o placere narativa interzisa, ci si introducerea deloc discreta a unui subiect important de conversatie in aria psihologiei feminine: fantasmele sexuale.

Da, adevarul ocolit si nespus este ca, sfidand tabuurile si normele sociale, femeile sunt atrase de sex la fel de mult ca si barbatii, si chiar mai mult, cand este vorba de zona imaginatiei erotice.

 

Pe sens interzis

O fantezie sexuala se refera la orice continut (vizual, auditiv, tactil, olfactiv) care devine erotic pentru o persoana in sensul crearii excitatiei, a dorintei sexuale, a motivatiei erotice.

Elementul esential al unei fantezii este caracterul sau relativ imposibil, ireal, intangibil, acel ingredient “interzis” care activeaza cele mai subtile si fine mecanisme psihologice.

Pe taramul fanteziei, imaginatia exersata in copilaria mica, devine deschisa oricaror posibilitati, atinse de incertitudine si ambiguitate.

Satisfactia erotica este in egala masura determinata si de calitatea imaginatiei noastre sexuale.

Astfel, tendinta de a visa cu ochii deschisi la un continut provocator si incitant este la fel de importanta ca si afectiunea si grija in dezvoltarea si mentinerea unor relatii intime armonioase si satisfacatoare.

 

Cine suntem noi in relatie cu ceilalti

Indiferent ca vorbim despre fantezii vizuale, tactile, fizice sau emotionale, fantasmele sexuale sunt determinate de stilul de atasament care ne caracterizeaza si reflecta modelul mental pe care il avem despre noi in relatiile cu ceilalti.

Un studiu realizat de psihologul israelian Gurit E. Birnbaum a evidentiat o serie de informatii relevante: 59% din durata unei zile ni-l petrecem visand, atat femeile cat si barbatii.

Femeile viseaza un pic mai mult la partenerul lor decat la straini, in proportie de 83% versus 50 % dintre barbati. Iar cel mai important aspect, continutul oniric este fundamental diferit.

Concluzia, insa, este aceeasi: natura fanteziilor sexuale este determinata de stilul de atasament configurat in copilaria mica (anxios, evitant, securizant).

Femeile cu atasament anxios au fantezii care reflecta nevoia de intimitate emotionala, de confort afectiv, sprijin si caldura. Cele cu atasament evitant sunt caracterizate de teme de agresivitate sau distanta emotionala.

Mergand mai in profunzimea psihicului si observand la nivel comportamental cum se structureaza teoria, pentru persoanele cu atasament anxios, care echivaleaza sexul cu dragostea, cand intervin dificultati in cuplu, continutul fanteziilor contine un grad inalt de umilire.

Ele cauta senzatia de neputinta in mainile unui partener puternic si dominant. Pentru femeile cu atasament evitant, lucrurile stau exact invers. Fanteziilor lor iau forma ostilitatii, escapismului si distantarii emotionale.

In lumina acestor descoperiri, putem privi cu mai multa indulgenta catre noi si intelege mai multe subtilitati ale jocurilor erotice mentale.

 

Strainul intamplator

Este, poate, fantezia cea mai populara in randul sexului feminin, concretizarea in plan real a unei partide de sex neimplicat, neangajat, lipsit de miza emotionala.

Este placere pura, dar fara sacrificii, conditionari si compromisuri. Si inhibitii. Este cea mai simpla varianta a limbajului sexual.

Intalnesti un strain fermecator, va leaga o atractie bruta si neasteptata si petreceti o noapte de sex nebun si salbatic la un hotel, fara sa stii macar cum il cheama.

 

Mai multi parteneri

Nu suntem cu nimic diferite de barbati la acest capitol. Atractia fata de sexul in grup are cel mai inalt continut erotic pentru ca sfideaza un tabu adanc inradacinat in mentalitatea feminina: rusinea de a-ti accepta corpul, sexualitatea, dorintele sexuale.

Echivalenta pe care acest joc erotic o propune, dar si miza de putere implicata atunci cand mai mult de doua corpuri sunt atrase intr-un act intim este naucitoare la nivelul imaginatiei.

 

Dominatrix

Fie ca recunoastem sau nu, chiar si cele mai submisive femei si-au imaginat macar o data cum ar fi sa domine un barbat doar prin simpla lor prezenta sexuala.

Sub forma de spanking (lovituri cu paleta), ordine verbale autoritare, obiecte fetis sau diverse jocuri, o femeie domintoare este o reprezentare mentala la care aproape toate femeile se raporteaza uneori.

De ce? Pentru ca …pur si simplu ne dorim sa ne simtim din cand in cand puternice si lipsite de reponsanbilitatile atasate actului amoros.

 

Woman on woman

Sexul cu o alta femeie face parte din galeria imaginara erotica mult mai usor de acceptat intre femei decat intre barbati.

Prieteniile dintre femei sunt uneori baza de la care explorarea si cunoasterea intima pornesc, iar universul sexual fascinant al feminitatii este un element de atractie extrem de puternic pentru multe femei.

De cele mai multe ori, ceea ce te atrage la o alta femeie este dorinta de a-ti explora propriul corp, de a afla ce simte un barbat atunci cand cand faceti sex. Senzatia de familiaritate si necunoscut se combina intr-un efect misterios si irezistibil.

 

Magie in 3

Ce un barbat face perfect, doi pot face de doua ori mai bine, de aceea sexul cu 2 barbati este la fel de innebunitor si halucinant ca pentru partenerii nostri masculini. Influenta filmelor cu caracter pornografic poate fi resimtita in acest continut erotic.

Cu toate acestea, nimic nu insufla mai multa incredere in puterea de seductie a unei femei decat capacitatea de a subjuga un numar mai mare de barbati in acelasi timp.

 

Jocul de-a virgina

Desi termenul folosit este greu de conceput si acceptat, jocul de-a virgina este una dintre cele mai comune fantezii sexuale.

Din cauza presiunii sociale si a stigmei asociate, este dificil pentru o femeie sa accepte ca exista un efect erotic de-a dreptul vulcanic intr-un astfel de joc.

In scenariu, o femeie inocenta, naiva si pierduta este implicata cu forta intr-un act sexual agresiv, autoritar, dominator, sub simularea unui dezacord.

Ceea ce face diferenta dintre realitate si fantezie, in special in acest tip de fantezie, este in mod special faptul ca exista acest acord de a fi implicat voluntar in actul sexual respectiv, fara a renunta la caracterul sau violent imaginar.

Frica si teama, insa, generate de actul real le fac pe multe femei sa nu recunoasca fatis aceasta dorinta.

In esenta, fanteziile sexuale sunt un condiment erotic picant al vietii sexuale. Ele dau valoare si semnificatie unei activitati care prin natura ei este supusa rutinei si banalizarii.

De aceea, este important sa-ti exersezi aceasta capacitate creativa si sa te lasi purtata in orice tip de activitate imaginara care produce maximum de satisfactie si implinire erotica.

Dragostea si dorinta sexuala sunt doua experiente complet opuse si in trairea completa a celor doua, imaginatia este secretul.

 

De Mariejeane Rizea

Psiholog clinician, consilier de cuplu, copil si familie

Tel.: 0744.817.136

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top