Now Reading
Vulgaritatea: manifestari si modalitati de corectare

Vulgaritatea: manifestari si modalitati de corectare

Revista Psychologies

Daca mici greseli mai putem face, fie vestimentar, fie comportamental, vulgaritatea ar trebui evitata in orice context. Iata cum o putem corecta.

 

Nevoia de senzualitate

Traim intr-o cultura axata pe o sexualitate frivola si transparenta. Impactul acestui fel de a te afisa ca femeie, nu creaza in barbat decat dorinta de a marca teritoriul si, odata marcat, isi pierde interesul. Barbatul este un vanator si are nevoie de o femeie care sa il ademeneasca.

Starea de puritate trezeste in el instinctul de a proteja, iar asta il face sa se indragosteasca si sa simta nevoia de a cuceri. Feminitatea noastra este vital sa contina o doza sanatosa de puritate si inocenta.

Ea ne poarta catre senzualitate, care reprezinta starea cea mai rafinata a sexualitatii noastre. Cum ne aliniem cu sexualitatea noastra pentru a permite senzualitatii sa se manifeste?

Este important sa renuntam la atasemntul fata de cum aratam fizic si sa vindecam prin acceptare judecatile de valoare impuse despre ce e frumos si dezirabil.

Credem ca barbatul este atras de corpul nostru. Asa este, pana cand este atras de energia noastra. De fapt, ceea ce il face pe un barbat sa ramana langa tine este energia ta feminina, nu felul in care arati.

Este vital sa avem grija de imaginea noastra pentru ca ne ofera incredere in noi, dar in egala masura este necesar sa cultivam o relatie cu energia noastra feminina.

Astfel, oferindu-ne acceptarea si blandetea de care avem nevoie pentru a inflori, trezim firesc aceasta senzualitate nativa. Ea devine molipsitoare.

Pentru a avea incredere in senzualitatea noastra este necesar sa ne reintoarcem la natura. Sa petrecem timp in natura, ne poate oferi o cale de a ne aseza in firesc si ne incarca, ne vitalizeaza.

 

Detoxifiere lingvistica

Barbatul ne percepe ca vulgare atunci cand folosim cuvinte negative. Este benefic sa incercam sa ne canalizam furia, cinismul sau tristetea altfel decat folosind cuvinte.

Este firesc sa simti uneori nevoia sa folosesti cuvinte negative, este o forma de protectie fata de ce percepi ca ti se intampla neplacut. Dar exista feluri sanatoase de a elibera aceste emotii si a-ti pastra imaginea feminina fata de partener.

Un mod de a elimina emotiile negative este sa dansezi sau sa faci sport. Emotiile sunt energii blocate in corp. Atunci cand misti corpul, energia se deblocheaza si te linistesti.

O alta metoda utila este sa tii un jurnal in care sa fii necenzurata si sa-ti dai voie sa vorbesti oricum simti pentru a te descarca. Uita-te peste ce ai scris si fii dispusa sa ierti. Asta te va ajuta sa te eliberezi si sa simti blindete din nou.

Un alt mod de a ne corecta este sa renuntam la obisnuintele linvistice imprumutate din mediu. Acest lucru cere un exercitiu de atentie, iar efortul este pe masura.

Din comoditate, preluam ticuri verbale care ne cimenteaza intr-un fel fix personalitatea. Este important sa revizuim aceste repetitii verbale si sa le corectam, punand in loc cuvinte frumoase. Cititul ne poate ajuta mult in aceasta privinta, el este o poarta catre a vedea lumea in nuante si texturi cat mai diverse.

Un alt fel “vulgar” de a ne comporta este sa cicalim. Desi ceea ce spunem, de cele mai multe ori, este corect, felul in care o facem nu functioneaza. Din contr, produce un fel de amortire in barbat, exact opusul rezultatului dorit.

Vrem de la el sa actioneze, dar ii cerem acest lucru intr-un fel in care il facem sa se inchida. Este important sa ii cerem frumos acele lucruri, punctand ca ne va face fericite altfel si lasandu-i libertatea sa ni le ofere in timpul si ritmul lui, fara asteptari.

Astfel, barbatul este mult mai inclinat sa actioneze, isi doreste sa ne faca fericite si se simte atras de noi cand ii vorbim frumos si cu blandete.

 

Femeia alfa

Ne dorim sa fim libere si puternice, iar uneori intelegem prin asta sa fim dure, intransigente si devenim masculine. Incercam sa ne impunem punctul de vedere cu forta ca si cand barbatul este un oponent.

Atunci cand reactionam astfel, intram in energia noastra masculina si barbatul se simte respins. A fi puternica nu inseamna sa generezi conflicte sau sa incerci sa te impui.

Inseamna sa adancesti mai mult relatia ta cu principiile feminine care sunt: generozitate, blandete, compasiune, acceptare, bunatate, deschidere, bucurie, pasiune si pofta de viata.

Cand reusim sa ne exprimam aceste aspecte, stralucim si inspiram. Este in regula sa fim ferme, dar sa o facem fara forta, cu blandete. Daca ne este clar cine suntem si ce vrem sa oferim si sa primim, atunci putem sa ne exprimam calm.

Cand acest lucru nu ne reuseste, este necesar sa revizuim fricile din jurul a ceea ce credem ca meritam cu adevarat si sa renuntam la ele. Libertatea este o traire interioara care se reflecta firesc in afara prin usurinta de a spune cine esti si a primi cu gratie ceea ce ceri.

 

 

De Oana Stoianovici, Coach Transformational

www.thefeminine.eu

Facebook: oanastoianovici.ro

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top