Now Reading
Alegerile alimentare și planificarea în adolescență

Alegerile alimentare și planificarea în adolescență

madalina-preda
Alegerile alimentare și planificarea în adolescență

Adolescența este o perioadă de tranzit și transformare, marcând trecerea de la un regim alimentar controlat în cea mai mare parte de părinți, la unul autodirijat și influențat din ce în ce mai mult de factori sociali (colegi, prieteni, social media).

Pe parcursul acestei perioade, adolescenții dobândesc autonomie asupra propriilor alegeri alimentare și a comportamentului alimentar în general. Deși s-a demonstrat că practicile alimentare ale părinților influențează puternic comportamentul alimentar la copii, este interesant de analizat modul în care acesta se poate dezvolta odată cu creșterea autonomiei.

Un alt aspect foarte important este faptul că, în timpul adolescenței, corpul necesită mai multe resurse pentru a-și susține creșterea și dezvoltarea. Acest lucru înseamnă că alegerile alimentare pot avea un impact major asupra sănătății, stării de bine și energiei adolescenților.

Punem peste toate și faptul că este o perioadă de definire a identității, o perioadă cu trăiri puternice și una de descoperire a bucuriilor și responsabilităților vieții de adult, și avem un cocktail complex de emoții, realități anatomice și așteptări sociale.

Una dintre responsabilitățile cu impact major, adesea trecută cu vederea, este legată de alegerile alimentare și de planificarea acestora.

Citește continuarea articolului în ediția noiembrie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top