Now Reading
Cum poveștile copilăriei deschid porţile unui viitor fără frontiere

Cum poveștile copilăriei deschid porţile unui viitor fără frontiere

Bianca Opriș: O vocație ce modelează viitoarele generații

În labirintul memoriei, copilăria se dezvăluie ca un tărâm magic unde primele aventuri se împletesc cu fantezia, iar eroii de basm își dau mâna cu cei din realitate. Această simbioză modelează visurile și aspiraţiile copiilor și afirmă un principiu esenţial: indiferent de origine sau de orice alte aspecte, copiii merită să fie protagoniștii propriilor povești.

Un mediu în care fiecare copil are libertatea de a visa și posibilitatea de a-și transforma visurile în realitate, în condiţii de egalitate absolută, nu este doar o idealizare poetică, ci fundamentul pe care ar trebui să se construiască orice societate. Acesta este un principiu care definește esenţa justiţiei sociale și a egalităţii.
Deși tindem spre o lume în care egalitatea este norma, realitatea ne aduce adesea faţă în faţă cu provocări și inegalităţi care pot întuneca aspiraţiile celor mai vulnerabili. Educaţia pentru justiţie socială devine astfel esenţială, construind o punte între lumea ideală a copilăriei și complexitatea societăţii actuale, facilitând totodată trecerea de la vis la realitatea palpabilă.

Citește continuarea articolului în ediția mai 2024 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top