Now Reading
Oportunitatea de a contribui la formarea generațiilor viitoare

Oportunitatea de a contribui la formarea generațiilor viitoare

Bianca Opriș: O vocație ce modelează viitoarele generații
Bianca Opris

Mi-am dorit mereu ca fiul meu să poată simți iubirea pe care i-o port, să îmi simtă sprijinul și susținerea. Să îi ofer suportul necesar pentru a deveni un adult independent, capabil să își construiască viața pe care o dorește. 

Pe de altă parte, maternitatea a venit cu provocări, cu multe întrebări și cu responsabilități. Am înțeles că rolul nostru, al părinților, este și de a-i ajuta pe copii să integreze apartenența la societate și de a-i oferi acesteia adulți responsabili. Prin prisma profesiei mele, am reușit să conștientizez mult mai bine faptul că noi, cu toții, adulți și copii, trăim într-o societate guvernată de reguli și de legi. Profesia mea m-a învățat despre importanța legii, despre echitate și despre justiție. Am învățat că legea nu este doar un set de reguli de urmat, ci și un cadru care ne ghidează viața în societate. Astfel, am devenit conștientă de necesitatea de a transmite copiilor noștri principii și valori cu ajutorul cărora ei vor avea posibilitatea să înțeleagă legea, să o respecte și să o aprecieze ca pe un element esențial al unei societăți civilizate. 

Ca avocat, consider că înțelegerea legilor este esențială pentru fiecare dintre noi, adulți sau copii. Însă ca mamă, am înțeles că pentru a veni în ajutorul copiilor este important ca informațiile să fie accesibile și relevante pentru cei mici. Ei au nevoie să înțeleagă că respectul pentru lege nu înseamnă doar a urma reguli, ci și a conștientiza motivul pentru care aceste reguli există. 

Citește continuarea articolului în ediția februarie 2024 a revistei Psychologies  sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

 .

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top