Now Reading
Femei ale spaţiului lăuntric: arhetipul Preotesei mistice

Femei ale spaţiului lăuntric: arhetipul Preotesei mistice

cristina-eremia
femei-ale-spaţiului-lăuntric-arhetipul-preotesei-mistice

Tu știi cine și cum ești în adâncul ființei tale? Care sunt resorturile lăuntrice care îți determină emoțiile, reacțiile, toanele, intuițiile? Reușești să te conectezi bine cu ceilalți și să le percepi sufletul și curgerea interioară?

Nu e deloc ușor să fii o persoană cu senzitivitate empatică ridicată. Să simți emoțiile altora, uneori chiar să le auzi și gândurile, să primești mesaje din interior și să știi cum să le comunici adecvat în exterior sau să (te) ghidezi exclusiv în funcție de ele.

Sensibilitatea și intuiția sunt calitățile de bază ale celei care este Soror Mystica, femeia vizionară, senzitivă, profundă, care poate trăi cu ușurință emoțiile altuia și înțelege lumea interioară a celuilalt mai bine decât el însuși, ajutându-l să aibă claritate și contact mai adânc cu sine însuși. Pentru ea, pârghia motivațională este relația și e foarte atentă și receptivă la ceilalți și la context.  Este ușor  de contaminat, de saturat cu conținuturile altora și poate ajunge să nu mai distingă propriile granițe și necesități, nu mai știe unde începe și unde se termină ființa ei și se poate pierde ușor pe sine.

Senzitivă, delicată, profundă, cum spuneam, vizionara femeie Persefona poate avea atât o mare claritate interioară, venind din buna conectare cu sinele, cât și multă nehotărâre, îndoială, confuzie, când conștiența ei se difuzează în stimulii și mesajele din exterior. Asta depinde și de validarea primită de la mama ei, care, fie a înțeles și a susținut-o, a încurajat-o să se încreadă în marea ei putere intuitivă, fie (adesea) a negat-o dându-i un intens sentiment de inadecvare și îndoială de sine.

Citește continuarea articolului în ediția dublă decembrie 2021 – ianuarie 2022 a revistei Psychologies.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top