Now Reading
Cele 6 elemente esenţiale ale unui cuplu fericit

Cele 6 elemente esenţiale ale unui cuplu fericit

Revista Psychologies
cele-6-elemente-esenţiale-ale-unui-cuplu-fericit

Putem oare ști ce se întâmplă cu adevărat într-un cuplu? În spatele tuturor aparențelor există un mecanism atât de subtil, povești personale unice. Relația dintre două ființe rămâne adesea necunoscută. Și totuși, fericirea a două persoane poate fi simțită, atinsă, radiază. Multă vreme s-a crezut că totul se datorează exclusiv dragostei.

Astăzi, anumiți psihanaliști precum Alain Valtier își pun întrebări asupra rolului omnipotent al pasiunii. Sunt necesare, însă, anumite impulsuri, pentru a porni în aventura iubirii. Vom explora, așadar, șase dintre elementele esențiale unei relații de cuplu îndelungate: toleranța, valorile comune, legătura de prietenie, cuvintele împărtășite, înțelegerea sexuală, visele și proiectele comune…

Artizanii iubirii

Cine sunt cei pe care noi îi calificăm drept cuplu fericit? Niște îndrăgostiți de cursă lungă, care își pun relația mai presus de orice și știu să și-o îmbunătățească zilnic.

Dacă ai vreun astfel de cuplu în anturajul tău, pune-l la păstrare. Este o pasăre rară. O specie pe cale de dispariție. Observă atitudinile, gesturile pe care partenerii le au unul față de celălalt atunci când sunt împreună. Analizează-le modul în care și-au îmbogățit, fiecare, personalitățile și descoperă felul în care relația funcționează pentru amândoi.

Acestea sunt cuplurile pe care le numim fericite, cuplurile, a căror caracteristică esențială este longevitatea, formate  din oameni contagios de luminoși,

Să întâlnești astfel de cupluri este cu adevărat o șansă. Pentru că îți transmit un fel de relaxare, peste timp, în ceea ce privește acel „se poate”: să trăiești o viață de cuplu timp de mai mult de șapte ani, da, este posibil; să te iubești într-un mod din ce în ce mai profund, da, este posibil; să poți, doar prin energia acestei iubiri, să construiești o lume, o casă, o operă… da, este posibil.

Citește continuarea articolului în ediția dublă decembrie 2021 – ianuarie 2022 a revistei Psychologies.

Traducere de Ana-Maria Cetățean

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top