Now Reading
Cum influențează stresul de la job fericirea familiei tale

Cum influențează stresul de la job fericirea familiei tale

Revista Psychologies
cum-influențează-stresul-de-la-job-fericirea-familiei-tale

Simți că nu ai găsit încă locul de muncă perfect? Știi tu, acel job care să îți aducă zâmbetul pe buze, nu nopți nedormite. Ei bine, află că alegerea unui loc de muncă relaxant îți poate genera beneficii imediate și pentru viața de cuplu.

Știai că certurile tot mai dese și relațiile tensionate pot avea legătură directă cu stresul acumulat la job? Senzația de burnout, stările de anxietate și chiar depresiile pot fi cauzate de un mediu de lucru stresant și epuizant.

Hai să vedem de ce fericirea familiei tale depinde de alegerile tale pe plan profesional.

Jobul și relațiile de cuplu

Atunci când ești stresat atenția îți este mereu distrasă. Te gândești doar la problemele de la job, la colectivul pe care îl ai și la cum poți trece cu bine peste o nouă zi. Iar asta se întâmplă chiar și atunci când locul de muncă se mută acasă. De fapt, telemunca este printre principalele motive pentru care relațiile se destramă de când a apărut pentru prima dată pandemia COVID-19.

Așadar, fericirea de la locul de muncă este și fericirea de acasă. Toate frustrările acumulate se vor răsfrânge, inevitabil, asupra problemelor de cuplu. Și le vor amplifica. Așa pot apărea chiar și probleme de sănătate – nu-i de mirare, spre exemplu, că cele mai frecvente probleme cu potența la bărbați apar ca urmare a extenuării fizice și psihice.

Certurile vor fi din ce în ce mai dese, te vei distanța de partenerul tău și, de cele mai multe ori, vei încerca să îți găsești liniștea în afara relației. Da, așa poate apărea și infidelitatea. Nu pentru că partenerul tău nu-ți mai oferă ceea ce cauți. Ci pentru că simți nevoia unei schimbări și pentru că tinzi după o eliberare care să nu fie legată de lucrurile de care te lovești în fiecare zi.

Nu uita, jobul e doar un mijloc pentru a avea stabilitate financiară

Locul de muncă nu trebuie să fie altceva decât mijlocul prin care ajungi la stabilitate financiară. Da, este important să te simți bine atunci când muncești. Însă, separă locul de muncă de relația de cuplu.

Încearcă să uiți de problemele din plan profesional atunci când ești alături de persoana dragă ție. Dacă nu poți face asta, ai cel mai bun semn că trebuie să îți cauți un job mai potrivit așteptărilor tale.

Și nu este niciodată prea târziu pentru o schimbare. Nu uita, privește cu încredere către noile provocări din viața ta. Gândește-te mereu că fiecare oportunitate este o șansă în plus care ți-a ieșit în cale. În acest fel te vei încărca cu energie și cu gânduri pozitive. Iar starea ta de bine te va ajuta să aduci fericirea și în relația de cuplu.

În plus, știai că libidoul natural este direct influențat de liniștea ta sufletească? Ei bine, cu cât ești mai împlinit din punct de vedere profesional cu atât mai împlinit vei fi și în dormitor. Oricum, dacă simți nevoia unui mic ajutor, poți oricând să apelezi la cele mai bune pastile pentru potență.

Fericirea ta e fericirea celui de lângă tine

Găsește stabilitate emoțională pe toate planurile. Fă tot posibilul pentru a elimina sursele de stres din viața ta pentru a rămâne sănătos și energic indiferent de unde te duce viața.

Felul în care te simți și modul în care te raportezi la provocările din fiecare zi vor influența inevitabil și relația intimă cu partenerul. Nu ezita să faci schimbări atunci când ești nefericit. Ieși din relații toxice, schimbă jobul atunci când ești epuizat. Schimbările vor aduce mereu doar lucruri bune în viața ta.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top