Now Reading
8 produse de îngrijire pentru un păr sănătos și frumos

8 produse de îngrijire pentru un păr sănătos și frumos

Revista Psychologies
8-produse-de-îngrijire-pentru-un-păr-sănătos-și-frumos

Îngrijirea părului este foarte importantă, tocmai de aceea ne place să folosim numeroase produse de îngrijire și de styling (șampoane, balsamuri, geluri, fixative, măști pentru păr, creme), iar acest lucru ne ajută să păstrăm frumusețea părului. În acest articol explicăm care sunt produsele de îngrijire de care avem nevoie pentru a ne îngriji adecvat părul. 

Cum se face îngrijirea în funcție de tipul de păr

Hidratarea este esențială pentru un păr frumos și sănătos. În funcție de gradul de hidratare există mai multe tipuri de păr: 

Păr gras

Părul gras are un aspect uleios, lipsit de strălucire și tern. În cele mai multe cazuri, părul gras prezintă o predispoziție la mătreață. Persoanele care au tenul gras au, de cele mai multe ori, și părul gras. 

Părul gras nu trebuie spălat zilnic, pentru că asta favorizează sporirea cantității de sebum. De asemenea, nu se recomandă produse de styling care îl încarcă și mai mult. Se recomandă folosirea șampoanelor pentru acest tip de păr și a unor măști pentru păr gras. De asemenea, șamponul uscat poate fi o soluție pentru că diminuează excesul de sebum. 

Păr mixt

Părul mixt este o combinație între părul gras și cel uscat, în sensul că este gras la rădăcină și este uscat și fragil înspre vârfuri.

Îngrijirea părului mixt este dublă, în sensul că pe de o parte este nevoie de o îngrijire pentru vârfuri (produse pentru păr uscat), iar pe de altă parte este nevoie de o alta pentru scalp (produse pentru păr gras). În cazul acestui tip de păr mai este recomandată tăierea egală a vârfurilor despicate.

Păr normal 

Părul normal este cel la care există un echilibru între secreția de sebum și gradul de hidratare. Are nevoie de îngrijire adecvată și produse de styling care nu agresează firul de păr. Se recomandă folosirea unui balsam, dar și o dietă bogată în fructe și legume proaspete. De asemenea, este necesar ca părul să fie protejat de soare și trebuie evitate tratamentele chimice. 

Produse de îngrijire pentru un păr frumos și sănătos 

Cel mai indicat ar fi să folosești produsele de îngrijire a părului din aceeași gamă. Iată care sunt produsele de care părul (indiferent de tip) are nevoie:

  • șampon: este indicat să alegi tipuri de șampon care se potrivesc părului tău. Există șampoane pentru toate tipurile de păr: gras, uscat, fragil, vopsit, blond, creț, deteriorat.
  • șampon uscat: este foarte util pentru zilele în care nu avem timp să ne spălăm pe cap și este nevoie să împrospătăm un păr gras și tern. Acest tip de șampon este conceput special pentru a îndepărta excesul de sebum.
  • balsam: are rolul de a hidrata firul de păr, de a-l trata dacă este deteriorat. Și balsamul trebuie ales în funcție de tipul de păr. 
  • ulei pentru păr: în cazul unui păr foarte uscat, uleiul de păr este foarte bun pentru că ajută la hidratarea și regenerarea firului de păr. Cele mai multe produse se aplică pe vârfuri.
  • mască pentru păr: aplicarea unei măști pentru păr, o dată pe săptămână, ajută foarte mult la revigorarea firului de păr. Este o formă de tratament foarte necesară, în special pentru că trăim într-un mediu poluat.
  • ser protector: este un produs care ajută părul să arate perfect. În plus, serul protejează părul de razele soarelui, de frig, repară firele despicate și conferă părului strălucirea de care acesta are nevoie.
  • fixativ: este esențial atunci când avem nevoie de o coafură perfectă, dar trebuie să știi cum alegi fixativul. Dacă ai o coafură naturală, lejeră, atunci este indicat să folosești un fixativ ușor. Dacă vrei să ai o coafură care rezistă în orice condiții, atunci este indicat să optezi pentru un fixativ puternic. Iar dacă ai o coafură complicată și ai interesul să reziste cât mai mult timp, atunci se recomandă un fixativ cu un grad de fixare puternic.
  • gel de păr: este un ajutor de nădejde atunci când este vorba despre styling. Este foarte important să nu faci exces de gel pentru că încarcă inutil părul și nici nu lasă un aspect atrăgător.

Îngrijirea părului nu este complicată, cea mai importantă regulă este aceea că trebuie să știi ce tip de păr ai și să folosești produsele de îngrijire potrivite pentru acel tip de păr.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top