Now Reading
I’m Fine lansează gratuit soluțiile digitale de sănătate mintală de Blue Monday, cea mai tristă zi din an

I’m Fine lansează gratuit soluțiile digitale de sănătate mintală de Blue Monday, cea mai tristă zi din an

Revista Psychologies
im-fine-lansează-gratuit-soluțiile-digitale-de-sănătate-mintală-de-blue-monday-cea-mai-tristă-zi-din-an

Startup-ul tech românesc I’m Fine lansează gratuit soluțiile digitale de sănătate mintală pentru cei care au nevoie de sprijin psihologic. Vestea lansării I’m Fine vine chiar de Blue Monday, a treia zi de luni din fiecare an, considerată drept cea mai tristă zi.

Fenomenul Blue Monday a luat amploare în ultimii ani și a devenit un pretext bun pentru a vorbi mai mult despre depresie. Cele mai recente statistici arată că aproape 10% dintre români sunt diagnosticați cu depresie, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ceea ce înseamnă că aproximativ 2.000.000 de români suferă de diferite forme de depresie.

I’m Fine și-a propus să contribuie la depășirea stigmatului asociat depresiei și să ofere ajutor gratuit și accesibil celor care au nevoie. Astfel, lansează oficial soluțiile digitale menite să îmbunătățească sănătatea mintală a celor care le folosesc.

Lansarea de astăzi vine după o muncă de 2 ani a echipei I’m Fine de a crește accesibilitatea psihoterapiei și de a îmbunătăți rezultatele acesteia. Astfel, fie că nu știi de unde să începi să cauți ajutor sau știi deja că ai o tulburare ce necesită intervenția unui specialist, I’m Fine este singura aplicație de la noi din țară care are toate uneltele necesare să te ajute să revii la o stare mintală sănătoasă.” – Daniel Barbu, co-fondator I’m Fine

I’m Fine este un sistem digital complet care îmbunătățește rezultatele obținute prin psihoterapie și oferă instrumentele necesare pentru o înțelegere mai bună a propriilor emoții. Este formată dintr-o aplicație complet gratuită care oferă sprijinul psihologic necesar, conectată cu o platformă web cu 130 psihoterapeuți din 30 de orașe unde cei care au nevoie de ajutor pot găsi un psiholog potrivit, în funcție de obiectivele pe care le au.

Pentru cei care au nevoie de ajutor

I’m Fine App oferă resurse și instrumente care îi asistă pe cei care au nevoie de ajutor în îmbunătățirea stării lor mintale. Aplicația îi ajută să-și înțeleagă mai bine emoțiile, oferă recomandări personalizate privind starea de spirit și îi conectează cu psihoterapeuți licențiați și verificați.

Aplicația poate fi descărcată din Play Store sau Apple Store și oferă acces gratuit la:

  • Chatbot pregătit de specialiști cu experiență în psihoterapie, care acoperă subiecte precum depresie, anxietate, stres, relații sau dezvoltare personală;
  • Monitorizarea stării psihice prin introducerea în aplicație a stării de spirit și a schimbărilor care apar, precum și acces la propriul jurnal;
  • Teste psihometrice care oferă un plus de înțelegere asupra emoțiilor;
  • Meditații ghidate precum și alte resurse care te ajută să obții o stare de bine;
  • Articole educaționale și resurse scrise de psihoterapeuți cu experiență din rețeaua I’m Fine.

În plus, cei care lucrează cu unul dintre psihologii I’m Fine, pot alege să împărtășească activitatea din aplicație cu acesta și astfel pot obține rezultate mai bune decât în cazul psihoterapiei clasice. Progresul terapeutic depinde în mare măsură și de implicarea clientului între ședințele de terapie. Prin intermediul I’m Fine, psihoterapeutul ghidează clientul, urmărește progresul, oferă sarcini de lucru și îndrumă în atingerea obiectivelor.

Pentru psihologi și psihoterapeuți

Soluțiile I’m Fine ajută psihologii să ofere rezultate mai bune clienților săi prin urmărirea progresului acestora, oferirea sarcinilor de lucru între ședințele de terapie și folosirea testelor psihometrice pe care I’m Fine le pune la dispoziție. De asemenea, psihologii își pot promova serviciile pe platforma I’m Fine și obține noi clienți, precum și gestiona programările într-un mod mult mai simplu.

Despre I’m Fine

I’m Fine este un sistem digital complet de asistență psihoterapeutică. Ajută beneficiarii să înțeleagă mai multe despre emoțiile lor, să primească informații personalizate și să se conecteze cu specialiștii potriviți din 30 de orașe din toată țara. Proiectul este susținut de European Institute of Technology, organizație sub egida Comisiei Europene, prin programul Inno Stars Awards 2020.

Descarcă aplicația mobilă Android din Play Store sau Apple Store. Află mai multe informații de pe site-ul I’m Fine sau de pe pagina oficială de Facebook.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top