Now Reading
Trei cărți care te vor ajuta să te cunoști mai bine și să îți formezi obiceiuri bune

Trei cărți care te vor ajuta să te cunoști mai bine și să îți formezi obiceiuri bune

Revista Psychologies
trei-cărți-care-te-vor-ajuta-să-te-cunoști-mai-bine-și-să-îți-formezi-obiceiuri-bune

Conștiința de sine ne apropie de noi înșine. Ne ajută să ne înțelegem mai bine emoțiile noastre și să ne identificăm punctele forte și slăbiciunile. Conștiința de sine este produsul secundar al experiențelor perceptive. Nu putem fi conștienți de noi înșine fără să ne concentrăm asupra a ceea ce ni se întâmplă în momentul de față și a felului în care reacționăm.

Fiecare zi poate fi un moment bun să facem un bilanț al vieții și să conștientizăm ce trebuie să îmbunătățim, la ce trebuie să renunțăm, ce obiceiuri să adoptăm și cum să ne sporim încrederea în forțele proprii. De mult ori, cărțile ne pot sprijini în tot acest proces de perfecționare a vieților noastre, cu atât mai mult cu cât sunt momente când avem dubii în legătură cu propria persoană, iar stima de sine scăzută ne face să ne simțim nesiguri și nemotivați.

Înțelegerea factorilor care ne afectează în viața de zi cu zi și schimbarea modului de gândire sunt metode eficiente prin care putem învăța cum să avem mai multă încredere în noi înșine. Pentru a dobândi astfel de cunoștințe, putem naviga printr-o librărie online pentru a alege cărțile care se potrivesc cel mai bine nevoilor noastre.

Printre cele mai citite cărți la nivel internațional, care s-au dovedit a fi utile în procesul de înțelegere a propriei persoane și formarea unor obiceiuri bune, se numără și cele prezentate în rândurile ce urmează:

„Unfu*k Yourself. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața“, de Gary John Bishop

Relațiile cu ceilalți, banii, jobul, circumstanțele nefavorabile – acestea sunt câteva dintre motivele pentru care unii oameni consideră că nu pot trăi o viață foarte bună. Însă, Gary John Bishop este de părere că singura barieră care ne împiedică să obținem ce vrem cu adevărat suntem noi înșine. „Unfu*k Yourself. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața“, de Gary John Bishop, este considerat manualul celor resemnați și înfrânți, un manifest pentru o adevărată schimbare a vieții. Este o carte care se adresează persoanelor ce caută puterea de a descoperi că tot ce și-au dorit vreodată se găsește în ele însele.

„Atomic Habits“, de James Clear

James Clear a petrecut ani de zile studiind știința obiceiurilor. „Atomic Habits“ este rezultatul muncii sale, o carte care a ajuns să fie studiată în universități din întreaga lume, pentru că prezintă o cale ușoară și eficientă pentru formarea unor obiceiuri bune și pentru eliminarea celor proaste. Schimbările mici pot aduce rezultate remarcabile, este de părere James Clear, care a conceput acest ghid cu ajutorul căruia cititorii pot învăța să își construiască un sistem pentru a deveni puțin mai buni în fiecare zi, să-și dezvolte o identitate mai puternică și să creadă în ei. Potrivit acestuia, obiceiurile bune pot deveni inevitabile, iar cele rele, imposibile. De aceea, este important, printre altele, să construim un sistem pentru a deveni cu 1% mai bun în fiecare zi, să depășim lipsa de motivație și de voință, să ne revenim atunci când ne abatem de la drum.

„Inteligența emoțională“, de Daniel Goleman

Cartea lui Daniel Goleman reprezintă un punct de referință în psihologie, întrucât analizează importanța emoțiilor în dezvoltarea personalității umane. Atunci când ne înțelegem sentimentele, situația în care ne aflăm devine mai limpede și descoperim un nou mod de a privi cauzele bolilor care ne macină familia și societatea, este de părere psihologul și scriitorul american. Inteligența emoțională presupune, în primul rând, conștientizare de sine, autodisciplină și empatie. Copilăria este perioada în care se stabilește o bază solidă pentru dezvoltarea inteligenței emoționale, însă ea poate fi îmbunătățită și la vârsta adultă.

Comunicarea este esențială pentru fructificarea relațiilor cu cei din jur, iar o mai bună înțelegere a propriului sine ne ajută să interacționăm mai bine cu alții. În plus, formarea unor obiceiuri sănătoase stă la baza unui trai mulțumitor.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top