Now Reading
Marele benefic Jupiter își schimbă agenda de lucru

Marele benefic Jupiter își schimbă agenda de lucru

Andreea Meghes

Anul 2024 a început în forță și a adus cu el o schimbare majoră la nivel energetic. Poate că percepi deja cât de diferit se simte vibrația acestor câteva luni prin comparație cu anul trecut. Se tot vorbește de ceva vreme că timpul trece tot mai repede iar dacă simți această modificare tot mai acut, îți pot spune că acesta este doar începutul. Cu fiecare zi care trece, timpul nu mai are răbdare, iar anul 2024 pare să ne prindă pe toți într-un malaxor care se va mișca din ce în ce mai accelerat.

Se spune că pentru a trăi frumos este important să fim cât mai conectați la ritmul Universului, atât pentru a fi în armonie cu tot ce ne înconjoară, cât și pentru a putea accesa toate darurile oferite de momentul prezent. Din această perspectivă, este bine ca în acest an să lucrăm conștient cu capacitatea noastră de a ne adapta cu ușurință la schimbări, unele dintre ele chiar abrupte și spectaculoase, și să ne debarasăm pe cât putem de stabilitate și de fixitate.

Primul care a dat startul acestui iureș al timpului a fost Pluton și misiunea lui este să ne transmită la nivel profund cum ar fi înțelept să ne poziționăm pentru următorii douăzeci de ani. El a intrat la începutul acestui an în Vărsător și, deși va avea o ultimă revenire în Capricorn în toamnă, perioadă în care avem ultima șansa să finalizăm toate lecțiile pe care le-a activat începând cu anul 2018 pentru fiecare dintre noi, deja și-a declarat clar intențiile legate de ritm accelerat și de caracter care îmbrățișează schimbarea, pe alocuri chiar cu o tentă rebelă.

Deci, terenul a fost cumva pregătit de către Pluton, iar din 25 mai vom asista la mutarea planetei Jupiter în semnul Gemenilor. Asemenea unui ceas, Jupiter stă într-o zodie timp de un an de zile, tocmai pentru a se asigura că tema propusă din perspectivă astrală ajunge la fiecare din noi și, mai mult decât atât, că avem timp suficient să o conștientizăm și să o integrăm în toate structurile ființei noastre.

În perioada care tocmai se încheie, Jupiter ne-a propus să ne concentrăm și să revizuim subiecte  precum relația noastră cu banii și posesiunile materiale, valoarea noastră personală, care ne sunt abilitățile și talentele și ce putem face concret pentru a le pune în valoare, (re)evalaurea relațiilor pe care le avem și, nu în ultimul rând, conexiunea noastră cu natura. De asemenea, ne-a testat fiecăruia dintre noi (într-o formă mai mult sau mai puțin discretă) perseverența și consecvența, nivelul de pragmatism și cât de eficienți suntem cu adevărat. Acestea sunt temele generale pe care Jupiter le propune atunci când se află în semnul Taurului, dar asta nu înseamnă că ai avut de-a face cu toate, însă cu siguranță vei identifica măcar una ca fiind activă în viața ta.

Trecerea lui Jupiter în Gemeni va fi resimțită ca o gură binemeritată de oxigen pentru aceia dintre noi care nu prea ne simțim în largul nostru cu agenda de mai sus. Schimbarea este destul de bruscă și radicală, deoarece Gemenii în astrologie simbolizează energia aerului și au un caracter mutabil. Acest semn zodiacal apreciază în mod deosebit viteza și schimbarea, este foarte curios, iubește tot ce este nou, îi place să vorbească – uneori exagerat – iar comunicarea reprezintă un punct forte al său, se hrănește din schimbul de idei, este extrem de adaptabil, flexibil și versatil, fiind considerat pe bună dreptate „cameleonul” zodiacului. Cu alte cuvinte, nu prea are multe în comun cu Taurul, deci din acest motiv vom resimți destul de puternic schimbarea de gardă.

Pentru a ține pasul cu Universul, este important să îți ajustezi prioritățile în cel mai scurt timp, pentru ca Jupiter în Gemeni nu are răbdare, vrea ca totul să se întâmple aici și acum, îi place să fie stimulat la nivel intelectual și să treacă foarte repede de la o idee la alta.

Asadar, vor fi extrem de susținute toate activitățile sociale și de stabilire de conexiuni, nu neapărat profunde, ci mai degrabă care să ne facă pe fiecare din noi să ne regăsim alături de acei oameni care sunt pe aceeași lungime de undă cu mintea noastră.

Gemenii sunt recunoscuți pentru dorința lor supremă de a fi mereu la curent cu tot și cu toate și de a fi recunoscuți ca un nucleu al cunoașterii. Prin urmare, dacă vrei să fii aliniat cu energia momentului, este bine să acționezi precum un burete care absoarbe fapte, date și informații din cele mai variate domenii și care le dă mai departe celorlalți. Metaforic vorbind, îți poți imagina că îți asumi rolul de conector între tot și toate.

Iar dacă ți-ai dorit mereu să îți testezi calitățile de comunicator, acum este momentul cel mai potrivit să îndrăznești.

Jupiter este cea mai mare planetă din sistemul nostru solar și are capacitatea de a mări și de a expansiona tot ce întâlnește, iar în semnul Gemenilor pune sub lupă toate calitățile, dar și zonele de umbră ale acestui arhetip.

Acestea sunt propunerile generale ale următoarei perioade astrale, însă dacă îți dorești să afli cum te va impacta ea la nivel personal și ce sector din viața ta va deveni proeminent pentru următorul an de zile, îți recomand să apelezi la o consiliere astrologică. În acest fel îți poți concentra atenția și eforturile în direcția potrivită și vei putea fi aliniat la energia Universului. 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top