Now Reading
Ce este consilierea psihologică și psihoterapia individuală?

Ce este consilierea psihologică și psihoterapia individuală?

Revista Psychologies
ce-este-consilierea-psihologică-și-psihoterapia-individuală

Viața este rareori lipsită de provocări, iar unele dintre acestea pot fi atât de copleșitoare încât pare imposibil să mergi mai departe. Fie că este vorba despre pierderea unei persoane dragi sau de sentimente apăsătoare de anxietate, este important să știi că poți primi ajutor pentru a trece peste fiecare obstacol pe care viața ți-l pune în cale. Ideea că ai avea nevoie de ajutor poate fi greu de acceptat, însă, odată luată decizia, este bine să te asiguri că primești ajutorul potrivit pentru tine.

Ce este consilierea psihologică și cum te poate ajuta?

Consilierea psihologică reprezintă oportunitatea de a primi sprijin emoțional atunci când treci printr-o perioadă dificilă. Denumită uneori și psihoterapie individuala sau terapie prin discuții, aceasta este procesul prin care o persoană lucrează individual cu un clinician calificat în domeniul sănătății mintale, într-un mediu sigur și confidențial, care îi permite să identifice aspecte ale vieții sale pe care ar dori să le schimbe, să se înțeleagă mai bine pe sine, dar și pe ceilalți, să își stabilească obiective personale și să lucreze pentru a obține schimbările dorite.

Cu un astfel de sprijin, poți aborda multe subiecte personale din viața ta, precum furia, depresia, anxietatea, dependențele de orice natură, provocările din căsnicie sau relație, probleme parentale, dificultăți școlare sau schimbări de carieră și așa mai departe. Întregul proces de consiliere psihologică se axează pe preocupările imediate sau din viitorul apropiat al persoanei în cauză și se prezintă sub forma unei discuții individuale între consilier și cel/cea care are nevoie de ajutor.

De ce să alegi psihoterapie individuală adulți?

Uneori, acțiunile sau alegerile tale în viață pot părea bune, ca mai apoi să observi că acestea au un impact negativ asupra persoanelor din anturajul tău. Prin psihoterapie individuala adulti, un terapeut cu experiență te poate ajuta să să dezvolți o relație sănătoasă cu tine însuți și cu cei dragi ție. Un consilier psihologic îți poate oferi sprijin în momentele de criză, adresând, în același timp și alte probleme pe care le-ai putea avea.

Cercetările au arătat că psihoterapia individuală duce la mai puține recidive ale unor afecțiuni comune, precum depresia moderată și anxietatea, și că efectele pozitive ale unei terapii bune rămân valabile mult timp după ce tratamentul se va fi încheiat. În general, psihoterapia individuală este adesea mai eficientă decât tratamentele medicale, care pot avea efecte secundare dăunătoare.

Care sunt beneficiile terapiei pentru adolescenți?

De la schimbări de dispoziție la probleme școlare, aproape că nu există adolescent care să nu aibă probleme. Însă, uneori, suferința unui adolescent poate ajunge la un nivel la care este important să aibă parte de ajutor profesional. Cu toate acestea, nu este obligatoriu să se recurgă la terapie adolescenti numai atunci când au loc evenimente ce produc schimbări semnificative în viață sau probleme grave de sănătate mintală. Întâlnirea cu un terapeut poate preveni ca o problemă minoră cu care se confruntă un adolescent să devină una majoră.

Bullyingul, stima de sine scăzută, rezultatele școlare slabe sau relațiile defectuoase cu profesorii sunt doar câteva dintre problemele de natură socială cu care se confruntă cei mai mulți dintre adolescenți. Terapia le poate oferi sprijinul și abilitățile necesare de a parcurge cu succes această perioadă delicată din viața lor.

Cum să găsești ajutorul potrivit?

Un psiholog sau un profesionist în sănătate mintală poate fi un instrument incredibil de util în proverbiala trusă de sănătate a vieții. Oferind perspective și îndrumări, un terapeut te poate ajuta să-ți înțelegi mai bine emoțiile, procesele de gândire și propriul comportament. Te poate ghida și învăța să gestionezi mai bine anumite situații și să traversezi mai ușor diferitele provocări pentru a avea o viață mai fericită și, implicit, mai sănătoasă.

Ajutându-te să-ți păstrezi mintea limpede și să gestionezi stresul, anxietatea, fobiile și alte probleme cu care te confrunți, un psihoterapeut certificat, precum Silvia Vasile, îți poate oferi sprijin pentru a obține o schimbare durabilă pentru a profita la maximum de viața ta. Primul pas este să programezi o întâlnire pe terapiedebine.ro și să dai startul unei relații deschise, comunicative și prospere. Apoi, totul constă în a lucra împreună pentru a-ți maximiza sănătatea mentală și a te ajuta să duci o viață mai bună.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top