Now Reading
Ce te împiedică să îți împlinești idealurile cele mai înalte?

Ce te împiedică să îți împlinești idealurile cele mai înalte?

ligia-palfi
ce-te-împiedică-să-îți-împlinești-idealurile-cele-mai-înalte

Se spune suficient de des că cel mai mare inamic din calea împlinirii noastre sufletești suntem noi. Eu spun că nu este tocmai așa.

Cei mai mari inamici sunt tiparele noastre autosabotoare. Un singur tipar autosabotor îl putem găsi în fiecare arie a vieții noastre și ne împiedică profund creșterea. Avem nevoie să oferim atenție, câteva momente asupra acestui tipar, deoarece, cu siguranță, acest tipar vrea să ne învețe ceva. În momentul în care vom găsi soluții pentru acest tipar, vom observa cum putem debloca autosabotarea și în celelalte arii ale vieții noastre.

Deci, nu e nevoie să ne focusăm în toate ariile vieții noastre pentru a aduce armonia în viață noastră, dintr-un anumit punct de vedere…  E suficient să găsim o singură soluție pentru autosabotare și să găsim strategii prin care să o aplicam în toate ariile vieții noastre.

Totuși ce este autosabotarea? Și ce sunt toate aceste tipare autosabotoare?

Tiparul autosabotor reprezintă acel model pe care noi l-am învățat la un moment dat, pe care l-am învățat atât de bine, încât l-am folosit în mod repetat, pentru că ne-a fost de folos în acele momente, dar în timp a devenit un tipar care ne blochează împlinirea în anumite scopuri sau obiective, pe care ni le-am propus recent. Deci, autosabotarea reprezintă un comportament autodistructiv sau autosabotant, pe care îl facem pe pilot automat, prin care ne punem piedici în calea succesului, împlinirii personale sau atingerii obiectivelor pe care ni le-am propus.

Aceste tipare de gândire, tipare emoționale și comportamente pot fi create de experiențele trecute, credințele limitative sau temerile noastre și pot afecta diverse aspecte ale vieții noastre, cum ar fi cariera, relațiile, sănătatea mentală sau dezvoltarea personală. Conștientizarea propriilor tipare de auto-sabotaj este un prim pas important pentru a depăși aceste comportamente și pentru a ne elibera potențialul.

Prin explorarea și înțelegerea originilor acestor tipare, putem identifica aceste tipare pentru a vindeca rănile noastre emoționale din trecut prin care ne-am creat aceste modele și pentru a construi strategii și tehnici noi în modul în care ne comportăm, gândim și simțim în relație cu noi înșine și cu celelalte arii ale vieții sau cu visurile noastre.

Coaching-ul terapeutic te poate ajuta în sensul acesta pentru că propune instrumente de conștientizare a modului de gândire și a emoțiilor create în anumite momente din trecut și te ajută să găsești strategii pentru crearea unui model nou de succes.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top