Now Reading
Sensul cuvintelor și importanța lor energetică

Sensul cuvintelor și importanța lor energetică

Corina Danu
Sensul cuvintelor si importanta lor energetica

 

Accept. Iert. Iubesc. Strălucesc.

Dar cum să împletesc aceste cuvinte într-un dans   armonios al vieții mele? Cum să le transform în acțiuni, în pași fermi pe drumul meu? Aceste întrebări, deși nu întotdeauna au răspunsuri evidente, reprezintă piatra de temelie a explorării autentice și inimoase pentru a da viață acestor cuvinte, pentru a le transforma în realitate. Și îți propun să pornim la drum, îmbrățișând Curajul. În fascinanta lucrare a lui David Hawkins numită “Calea Renunțării”, descoperim că fiecare element al existenței noastre emite energie, fie că vorbim de o vibrație pozitivă, plină de lumină sau de una negativă, care pare să atragă întunericul. Nu e nevoie de prea mult efort pentru a putea face diferența dintre o prezență pozitivă – deschisă, sinceră, empatică – și una negativă – egoistă, lipsită de onestitate, plină de ostilitate. Suntem influențați de mediul înconjurător, de muzică, de locurile pe care le frecventăm, de cărțile pe care le citim, de oamenii și animalele pe care le iubim, de intențiile noastre, toate acestea emanând o energie ce poate fi percepută și interpretată în funcție de autenticitatea și esența ei.

Pentru a ne oferi o mai bună claritate în acest univers energetic complex, David Hawkins a creat o „Hartă a Conștiinței”, plecând de la nivelul Iluminării depline (nivel energie 700-1000), asociată cu ființe precum Iisus, Buddha și considerată ca fiind cea mai înaltă pe scala energiilor, până la nivelul Rușinii (20), ca fiind cea mai joasă treaptă a supraviețuirii, apropiată de experiența morții. Și în acest context îmi vine în minte o expresie românească căreia acum îi înțeleg mai bine sensul: “mi-era așa rușine de îmi venea să intru sub pământ”.

Am propus să plecăm de la Curaj (nivel 200) pentru că el reprezintă tranziția de la energia negativă la cea pozitivă. Este punctul în care integritatea, onestitatea, puterea interioară și abilitatea de a face față situațiilor devin dominante. Nivelurile de sub Curaj sunt caracterizate ca fiind distructive, în timp ce cele de deasupra lui stimulează vitalitatea și evoluția. Dacă ne găsim deasupra nivelului Curajului, devenim atrăgători pentru ceilalți, oferindu-le energie bună. Însă, dacă vom coborî sub acest prag, oamenii vor avea tendința să ne ocolească, simțind că le absorbim energia și că încercăm să-i manipulăm în favoarea satisfacerii propriilor nevoi, fie ele materiale sau emoționale. În scala de bază a energiilor superioare și inferioare avem:

  • Deasupra Curajului stau energiile superioare: încrederea, optimismul, iertarea, acceptarea, înțelegerea, iubirea, bucuria, pacea și iluminarea.
  • Sub Curaj stau energiile inferioare: mândria, furia, ura, lăcomia, frica, suferința, apatia, disperarea, vinovăția, umilința, rușinea.

Iubirea: adesea căutăm iubirea în exteriorul nostru. Vrem să fim iubiți de ceilalți ca să fim fericiți. Iubirea pare să fie ceva ce trebuie obținut, un obiectiv de atins. Însă, Iubirea (nivel 500) nu este îndreptată doar în exterior; ea implică și o călătorie a iubirii de sine. A îmbrățișa și a prețui propriul sine, cu toate imperfecțiunile, este un aspect important al unei vieți împlinite. Când ne iubim pe noi înșine, vom fi iubiți și de ceilalți. Dar pentru a putea ajunge la nivelul 500 al Iubirii, avem nevoie să atingem mai întâi nivelul 350 al Acceptării și Iertării.

Acceptarea: implică recunoașterea și îmbrățișarea realității așa cum este, fără judecată sau rezistență. Este vorba despre a recunoaște și a face pace cu momentul prezent, cu oamenii sau situațiile, chiar dacă nu corespund așteptărilor sau dorințelor noastre.

Iertarea: este un proces de renunțare la resentimente, furie sau dorință de răzbunare față de cineva care ne-a greșit. Nu înseamnă neapărat aprobarea acțiunilor, ci eliberarea de povara emoțională asociată cu greșeala.

Cum poți atinge nivelul energetic 350 al Acceptării și al Iertării?

Îți propun acești pași de DA&NU:

  1. Cultivarea Autocompasiunii:
  • DAiartă-te pe tine însuți! Oferă-ți compasiunea pe care ai oferi-o unui prieten. Recunoaște greșelile trecute fără auto-condamnare.
  • NUte mai judeca! Evită auto-judecata aspră. Privește greșelile trecute ca pietre de temelie ale creșterii personale.
  • DAacceptă imperfecțiunile! Îmbrățișează-ți imperfecțiunile. Imperfecțiunea nu este un defect, ci un aspect fundamental al ființei umane.
  • NUmai căuta perfecțiunea! Perfecțiunea este un ideal intangibil și frumusețea vieții constă adesea în imperfecțiunile și neprevăzutul ei.
  1. Adoptarea Empatiei:
  • DAînțelege-i pe ceilalți! Dezvoltă empatie pentru perspectivele celor care te-au rănit. Înțelegerea poate deschide calea iertării reciproce.
  • NU păstra resentimentele! Respinge tentația de a păstra resentimente. Iertarea este pentru liniștea ta interioară, nu o aprobare a acțiunilor altora.
  • DAstabilește limite! Stabilește limite sănătoase și clare pentru a te proteja.
  • NUaccepta comportamentul dăunător! Iertarea nu înseamnă expunerea la daune repetate și permiterea abuzatorului să te rănească.
  1. Mindfulness:
  • DA conștientizează momentul prezent! Abordează mindfulness-ul ca instrument pentru a rămâne prezent. Spune DA trăirii pe deplin în prezent, în Aici și Acum.
  • NUmai înfrunta trecutul! Evită să rămâi prins în rețeaua nemulțumirilor trecute.
  • DAeliberează-te de nemulțumiri! Practică renunțarea la atașamentele față de nemulțumirile trecute. Creează spațiu pentru iertare și acceptare.
  • NUmai adera la resentimente! Renunță la atașarea de resentimente. Ele nu te ajută să te eliberezi, ci să te îngreunezi emoțional.
  1. Puterea Recunoștinței:
  • DArecunoaște binecuvântările! Dezvoltă recunoștința prin aprecierea aspectelor pozitive ale vieții tale.
  • NUte mai concentra exclusiv pe negativ! Evită concentrarea excesivă asupra lipsurilor din viața ta. Fii recunoscător și mulțumit cu ce ai și acest lucru te va ajuta să apreciezi bogăția vieții tale.
  • DAapreciază-ți creșterea personală! Fii recunoscător pentru fiecare realizare, oricât de mică ar fi.
  • NUîți mai submina progresul! Nu-ți mai sabota propriul succes. În loc să te critici, sărbătorește. Fiecare reușită, chiar și cea mai mică, este demnă de sărbătorit.
  1. Comunicarea Constructivă:
  • DAexprimă-ți emoțiile! Vorbește deschis despre ele, dar fă-o într-un mod constructiv. Împărtășindu-ți sentimentele, contribui la crearea unei legături mai profunde și a unei înțelegeri reciproce.
  • NUescalada conflicte! Evită exprimarea emoțiilor într-un mod agresiv.
  • DAascultă activ! Fii prezent și ascultă cu atenție opiniile celorlalți. Ascultarea activă construiește punți de înțelegere.
  • NU– ignora perspectivele celorlalți! Respinge impulsul de a ignora sau subestima ceea ce au de spus. Diversele perspective aduc cu ele diversitate de idei și informații, contribuind la o analiză mai cuprinzătoare a situației sau problemei.

Pe măsură ce te avânți în practica iertării și acceptării, amintește-ți că aceasta este o călătorie, nu o destinație. Spune DA procesului, abordând fluxul și refluxul emoțiilor. Și în caz că emoțiile dor găsești pe website-ul meu https://www.corinadanu.ro/ un eBook menit să îți ofere ajutor.

 

Privește viața cu înțelepciune: spune DA vieții și NU o mai amâna!

Corina DaNu

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top