Now Reading
Introducere în belly dance-ul sacru

Introducere în belly dance-ul sacru

elena-carmen-ţuca
introducere-în-belly-dance-ul-sacru

„Vino să stai lângă mine. Aș vrea să te învăț o artă veche. Acum desenează un punct și concentrează-ți toată energia în acest punct. Este începutul și sfârșitul, buricul pământului … Când te învârtești sau faci un cerc cu pelvisul, desenezi punctul, originile. Din această formă se nasc toate celelalte mișcări – toate provin din acest punct, din centrul abdomenului tău.” (Secretele bunicii: ritualuri antice și puterea vindecătoare a belly dance-ului scrisă de Rosina-Fawzia Al-Rawi)

Adesea confundat cu o formă de dans erotic, belly dance-ul sacru înseamnă mai mult decât mișcarea șoldurilor și tonifierea mușchilor de bază. Acesta este o artă străveche, prin a cărei mișcari și invocări conștiente, poți trezi Divinul Feminin Interior. Acest tip de dans este un limbaj plin de simboluri sacre – spirale, cercuri, semnul infinitului, piramidă – și reprezintă o metodă dinamică prin care poți inta în contact cu energiile Universului.

Indiferent de etapa de evoluție în care se află, acest stil de dans străvechi vorbește Zeiței din fiecare femeie. Inițial,  creat ca un dans în cinstea Marii Zeițe Mamă, acesta a devenit o parte importantă în riturilor feminine de trecere, cum ar fi nașterea, fluxul lunii, căsătoria, maternitatea și menopauza. Indiferent dacă dansatorea conștientizează sau nu acest lucru, belly dance-ul se adresează direct propriei divinități feminine, puterea zeiței pe care o deține fiecare femeie în interiorul ei.

Se spune că a avut originea în Persia, mutându-se în cele din urmă în Marea Mediterană, în sud, ajungând în Egipt și, în cele din urmă, în nord, în Turcia. Belly dance-ul urmează mișcările naturale ale corpului feminin și, prin urmare, este sigur pentru toate vârstele, pentru orice condiție sau formă fizică. Fie tânără, fie matură, acesta poate tonifia corpul și sufletul oricărei femei.

Dansul se concentrează adesea pe izolarea diferitelor părți ale trupului, mișcarea lor independentă realizată în diferite moduri țes împreună întreaga formă feminină. Acesta se realizează fiind desculță, pentru a sublinia legătura intimă dintre dansatoare și Mama Pământ.

Văzut ca o formă de dans misterioasă și frumoasă, învață o femeie să-și întărească ușor spatele, brațele, picioarele, gâtul și, bineînțeles, abdomenul. Când privești o dansatoare de belly dance, mișcările ei sunt perfecte, ritmice și par ușoare. Cu toate acestea, încearcă-l timp de o oră și vei descoperi mușchi pe care nici nu știai că îi ai.

Fiind o practică transformativă și magică atât pentru corp, minte, cât și spirit, este o tehnică care face loc vindecării, curățării, activării și dobândirii puterii personale. Prin intermediul acestuia, înveți să te împrietenești cu corpul tău, crescând considerabil încrederea în tine, dar îmbunătățind, totodată, felul în care te percepi pe tine și propriul tău trup.

De exemplu, prin mișcările care fac corpul să tremure se emite o vibrație înaltă prin care se curăță energia, stresul, emoțiile stagnante și se elimina tensiunea de la nivelul trupului.

Prin mișcările înainte și înapoi ale șoldurile se induce minții ideea de stabilitate, de echilibru, de împământare în viața ta, de ancorare în proiectele tale.

Prin mișcările spiralate ale pelvisului și prin cercurile care se realizează la nivelul acestei zone, trezești și amplifici forța vitală a creativității tale.

Prin unduirea brațelor și prin realizarea diferitelor mișcări la nivelul pieptului, se trezește centrul inimii și se calibrează capacitatea de a da și de a primi.

Pe lângă faptul că permite atât minții, cât și corpului să se întărească și să devină flexibile, mișcările vindecătoare ale belly dance-ului te ajută să te simți mai centrată, mai ancorată în realitate, mai puternică. Este o modalitate foarte bună prin care te conectezi la energia feminină, forța creatoare a Universului. Pentru că atunci când dansezi, corpul tău face legătura între cer și Pământ.

Această formă de dans ajută la găsirea puterii personale și la învățarea încrederii în sine. De asemenea, poate induce o ușoară formă de transă care aduce fericire și liniște dansatoarei. Belly dance-ul te poate muta într-o altă lume, plină de admirație și dragoste feminină, fiind o mișcarea a corpului prin care  se spune o poveste, pentru a exprima emoții pentru care îți lipsesc cuvintele.

Și pentru că la nivelul trupului nostru sunt o serie de centri energetici, prin lucru pe porțiuni izolate se curăţă, se echilibrează și se încarcă acești centri energetici numiți chakre.

Participarea la un cerc terapeutic pentru femei unde se lucrează și cu belly dance sacru oferă un refugiu sigur și confortabil în care femeile își pot exprimă în mod liber autenticitatea. În compania altora, care caută, de asemenea, să aibă o experiență distractivă și împuternicitoare, se realizează vindecarea, o schimbare în conștiința spirituală și transformare. Combinat cu tehnici psihoterapeutice, belly dance-ul sacru oferă posibilitatea de a explora cu adevărat cine ești.

Teoria tantrică asupra chakrelor, inclusiv meditații și vizualizări, este încorporată în acest program pentru a intra mai adânc în misterele acestui dans. Află mai multe detalii despre Povestea Feminităţii. Abordarea cursului este unică și holistică – de la secretele muncii energetice, la rolul dansului în riturile feminine de trecere și vindecare, până la îmbrățișarea pe deplin a potențialului tău feminin – totul este aici pentru tine.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top