Now Reading
Prietenul tău, corpul

Prietenul tău, corpul

carleta-tiba
prietenul-tău-corpul

Corpul uman este un organism senzorial care ne oferă informații în mod continuu. Mai exact, senzațiile pe care le avem în corp sunt informații pe care le primim de la corpul nostru, de la corpurile celor din jurul nostru, de la pământ, de la mediul înconjurător.

Modul în care putem explora acest lucru este punând întrebări și observând ce informații ne vin în câmpul de conștientizare. De exemplu, dacă simți o durere în corp, poți începe să pui întrebări specifice care să  îți dea conștientizare despre ce informații îți oferă corpul. Nu întotdeauna o durere în corp înseamnă o problemă în funcționarea corpului. De foarte multe ori corpul folosește senzația de durere, care de fapt poate fi o intensitate, pentru a ne oferi anumite informații de care noi nu suntem conștienți. Astfel începem să dezvoltăm conștientizarea că trupul nostru este conștient și că face tot ce poate ca să ne ghideze în viață, clipă de clipă. Când începem să luăm în considerare acest ghidaj și îl includem în cum ne facem alegerile în viață, în toate aspectele ei, vom observa curând că lucrurile curg, avem ușurință, suntem mai încrezători, și ne simțim mai capabili în toate aspectele vieții noastre.

Multe dintre alegerile pe care le facem în legătură cu corpul nostru, de la ceea ce mâncăm, cum ne îmbrăcăm, ce diete ținem, ce produse folosim, ce sporturi sau mișcări alegem să facem, sunt create dintr-o excludere a acestui sistem de ghidare al corpului, și de multe ori dintr-o deconectare aproape totală de corp. De multe ori, ascultăm de părerile altora legat de ce e potrivit pentru corpul nostru și nu ne întrebăm și corpul dacă acele informații sunt corecte și exacte pentru el. Cu alte cuvinte, nu ne gândim să cerem un răspuns chiar de la corp, cel care este afectat de acele alegeri. Dar vestea bună este că atunci când realizăm acest lucru, putem începe să creăm ceva diferit. Putem începe să dezvoltăm această capacitate de a primi informații și de a asculta răspunsurile pe care corpul ni le oferă în mod continuu. Tot ce e necesar este disponibilitatea noastră de a o face și de a o dezvolta continuu.

Când suntem copii, suntem mult mai conectați cu corpul și știm clar și exact ce îi face bine corpului și ce nu. Avem acea cunoaștere naturală deoarece avem acea comuniune cu corpul și cu mediul înconjurător. Din păcate, mulți dintre noi nu am fost validați în această cunoaștere de către cei din jur și în timp am început să ne deconectăm de corp și să ignorăm semnalele clare pe care acesta ni le oferă. Astfel am început să mâncăm, să dormim, să facem sport, după cum ni s-a recomandat fără să includem și să primim raspunsul corpului legat de asta. Sunt și cazuri fericite de părinți care și-au încurajat copiii să își asculte corpul și le-au format acestora încrederea de a alege în acord cu semnalele primite.

Citește continuarea articolului în ediția de iunie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top