Now Reading
Cum gândesc bărbații… despre femei

Cum gândesc bărbații… despre femei

Avatar photo

Ce ai vrea să știe femeile despre psihologia masculină și felul cum gândesc bărbații? La orice nivel: sexual, sentimental, profesional. Asta i-am întrebat pe cei doi amici și iată răspunsurile lor.

 

„Femeile sunt modele complexe, cu circuite și asamblări sofisticate…“, Marian, artist, 43 de ani

„După mintea mea, femeile ar trebui să știe despre noi, bărbații, că nu (prea) vedem nuanțe. Și când spun «nuanțe»,  vizez toată plaja de sensibilități și detalii pe care radarul nostru le poate interpreta greșit, le percepe târziu sau, uneori, chiar deloc.

Citește și:

Există egalitate între femei și bărbați?

De ce atragi același tip de bărbați

Și pentru că nu le înțelegem, le catalogăm drept fițe sau toane și le găsim, de obicei, cauze fiziologice.  Pentru noi, realitatea are doar sens denotativ. Conotațiile ne încurcă sau sperie și, de aceea, le negăm utilitatea sau le omitem (in)voluntar.

Cred că doar bărbații artiști pot ajunge la performanțe notabile când vine vorba de subtilități, dar rezultatele lor sunt cuantificabile. Femeile, în schimb, simt în mod firesc valențe, stratificări, imagini complicate pentru că așa se nasc.

Mintea și psihologia bărbaților au un design de bază, primitiv, care, chiar dacă se ameliorează prin educație, miezul lui rămâne simplist.

Noi avem nevoie de indicii clare: ce, când, unde, cât și cum să facem. Femeile sunt modele complexe, cu circuite și asamblări sofisticate, care pot intui nevoi nerostite, pentru a compensa empiricul masculin.

Și asta e bine, zic, pentru că dualitatea, interdepedența, echilibrul se nasc din contraste care se atrag. Eu așa cred.“

„Nici superioare, nici inferioare, iar despre egalitate nu poate fi vorba“, Horia, jurnalist, 45 de ani

„Mi-a plăcut cândva o butadă: femeile nu ne sunt nici superioare, nici inferioare, cât despre egalitate nici nu poate fi vorba.

Ca să afle femeile ce gândesc bărbații, le-aș recomanda – firește, nu tuturor, doar celor cu obsesii superficiale –, să parcurgă legile dietei, pe care le-am conceput cândva cu un cinism de care mă dezic acum doar cu jumătate de gură.

Astfel, noi – foarte puțini dintre noi, de fapt, doar eu, și nici eu nu mai sunt atât de sigur – credem așa despre înduioșătoarele eforturi ale unora de a pune preț pe siluetă: Slăbește! Slăbește mult! Înfometează-te!

Vei constata că iubitul tău te plăcea mai mult înainte. Corolar: orice ai face, tot înainte îi plăceai mai mult. Când începi o dietă care dă rezultate sigure, alimentele recomandate pot fi procurate numai din cel mai îndepărtat loc.

Întotdeauna te decizi să ții regim doar înainte de sărbători sau în luna ce precede concediul. Abia când ai început dieta, descoperi că iubitul tău e gurmand.

După ce ai devenit vegetariană, toate reclamele de la televizor mediatizează doar mezeluri. Mai credem, fără să știm cu certitudine, că încălzirea globală e o nimica toată în raport cu avântul pe care-l iau semenele noastre an de an, când scăpăm de sezonul rece.

Atunci pare că plutește ceva inefabil în aer. Începe o perioadă astenică și călduță, în care directorul descoperă cu uimire că lentilele de contact ale asistentei sale au, brusc, un colorit minunat.

Reprezentantele sexului frumos purced la primenire, începând cu podoaba capilară, de parcă am fi în stare să deosebim bretonul asimetric și plusul de volum de vechea coafură. Apoi, garderoba!

Hainele se dau la curățat, se întorc pe toate părțile, se strâmtează, se scurtează, după care, firește, se aruncă la loc în șifonier și se dă fuga prin magazine.

Apar ținutele noi cu frenezia cu care se dezvelesc statuile în jurul sărbătorii naționale. Mă rog, ce voiam să spun prin micile mele rândulețe este faptul că pe femei trebuie să le faci să râdă și asta am încercat.

Și aș continua în aceeași notă. Femeile sunt: Ideale într-un mediu profesional, desigur, cu excepția situațiilor imposibil de acceptat, în care ne sunt șefe;

Partenere și camarade perfecte – nu și pentru noi tot timpul, dar ne consolăm că măcar ele între ele sunt ok, deși nici ăsta nu e chiar adevărul gol-goluț;

Au zile în care e peste puteri să nu le privești îndelung, ca pe un accident de mașină minor, petrecut sub ochii tăi. Invariabil însă, noi le privim în toate celelalte zile.“

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top