Now Reading
De acest Crăciun îmi fac cadou deconectarea

De acest Crăciun îmi fac cadou deconectarea

Vreau să îmi dedic acest Crăciun în mod egoist, pentru binele meu mental și fizic. Așadar, îmi fac cadou deconectarea. De la Facbook, de la email, de la sms, de la eșecul avut cu un proiect la muncă și ultima ceartă cu iubitul, de la nemulțumirea alor mei că nu sunt socrii și pretențiile mătuși-mii de a merge să mănânc sarmale la ea.

Citește și:

De ce nu e sănătos să etichetezi, din afară, cuplul ideal

Este important să înțelegem limbajul iubirii partenerului nostru

Cred că merit un Crăciun numai al meu. Cumva, cred că l-am câștigat în toți anii în care nu am ratat nicio masă festivă la părinții mei, ai partenerului, rude mai apropiate sau îndepărtate ori vizita tuturor, laolaltă, la masa trudită de mine.

Este frumos să petreci Crăciunul în familie, nu spun altceva, dar uneori, este frumos să te asculți și pe tine și să nu te simți vinovat dacă de Crăciunul acesta vrei să dormi mult, să bei cafea la prânz și să revezi unul dintre filmele recent incluse pe lista celor festive: „Greu de ucis”.

Cred că după tonele de sarmale înghițite printre laude, după piftiile pe care le-am urât de copil și gustat de fiecare dată la fiece masă ca să nu supăr gazda și cozonacii care oricât de buni ar fi nu mai încap după al șaptelea fel de mâncare, eu și stomacul meu ne-am câștigat dreptul de a face ceea ce vrem.

În felul acesta, de Crăciun, felia de cozonac va fi asortată cu cafeaua, la un prânz servit în pat, pe fundal de mitraliere cum numai Bruce Willis știe.

De Crăciunul acesta voi face ceea ce visam cu ochii deschiși să pot face, în lungile ore petrecute peste program, la birou: să dorm.

Apoi voi sufla praful (se înțelege că nu mă pregătesc de nicio curățenie generală) de pe teancul de cărți în care am investit cu speranța că mă voi pierde în ele, rămas neatins de luni de zile în care nu mi-am permis luxul de a citi.

De încercat, am încercat, dar când lucrezi și în weekend, înveți, cel mult, să adormi cu o carte pe față după ce ai citit fix două paragrafe.

Nu mi-am ignorat oamenii dragi cărora le-aș da cadouri de sănătate, bucurii și fericire, dacă ar depinde de mine, dar cărora, în limita posibilităților financiare, le arăt că mă gândesc la ei prin gesturi materiale, atât de uzitate de Crăciun.

Ce nu am făcut însă, a fost să pierd seri și timp și nervi alergând prin magazine aglomerate, în care ajungi cu o listă de cumpărături și pleci cu cea de inventar la final. Am cumpărat curat și simplu, on-line, cu livrare direct la destinatar.

Mă rog, acum știu toți cât am investit, dar cum îmi sunt dragi și apropiați, acest detaliu nu contează. Nici faptul că Moș Crăciun arată precum Titi de la firma de curierat, obosit și transpirat de aglomerația de comenzi din perioada aceasta.

Îmi voi vizita părinții a doua zi de Crăciun. Dar nu pentru a mânca tot ce stomacul meu nu poate duce, dar se forțează de dragul bucuriei mamei.

Îi voi vizita cu îmbrățișări și pupături și dor. Cu timp pe care, uneori, în timpul anului, nu îl am pentru ei. Iar dincolo de această vizită, voi reveni în patul meu comod cu care mi-am propus să-mi intensific relația.

De sărbători îmi doresc odihnă și liniște, nu un maraton, indiferent de tema lui. Iar de aceste sărbători, acesta va fi cadoul meu pentru mine: deconectare și un egoism asumat și sănătos.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top