Now Reading
De ce e bine sa risti

De ce e bine sa risti

Revista Psychologies

Iei intotdeauna decizii calculate si ti-e teama sa iesi din zona de confort? Indrazneste si asuma-ti riscuri! Uite de ce e bine sa risti si ce beneficii pe termen lung iti aduce asta.

 

 

Se spune ca succesul in viata vine din asumarea unor riscuri. Cand este momentul sa luam o decizie in legatura cu a face sau nu un anumit lucru care ne poate duce spre succes sau dimpotriva, spre esec, inevitabil intervine si notiunea de risc.

 

Ce pierzi atunci cand nu risti

O sa reusesc sau o dau in bara? O sa ma descurc sau o sa esuez? De ce e bine sa risti? In acelasi timp, chiar si prin faptul ca alegem sa nu actionam ne asumam un risc, acela de a pierde oportunitati.

Este foarte adevarat ca de multe ori, datorita capacitatii noastre intelectuale si a experientei acumulate pana in momentul de fata, putem estima care ar fi finalitatea deciziilor noastre si in cazul acesta riscurile sunt minime.

Dar ce se intampla atunci cand avem de-a face cu lucruri noi, alegeri pe care nu am fost nevoiti sa le calculam pana in momentul prezent? O sa stim daca suntem sau nu in stare sa le facem fata?

 

De ce e bine sa risti

Multi oameni atribuie riscului o conotatie negativa, se gandesc la tensiune, pericol sau posibile pierderi. De ce e bine sa risti? Pentru ca riscul are si o conotatie pozitiva, aduce cu sine sansa unui castig.

Este important ca atunci cand alegi sa iti asumi riscuri, sa privesti rezultatele actiunii tale pe termen lung. Chiar si cele mai marunte lucruri pe care alegi sa le schimbi azi, iti pot aduce beneficii incredibile.

Atunci cand te gandesti ca nu e bine sa risti si iei decizia sa nu faci nimic, alegi sa iti negi posibilitatea reusitelor viitoare. Stiu, este greu sa lupti cu incertitudinile pentru ca mereu exista sansa sa ajungi la dezamagire. Dar gandeste-te ca o schimbare mica facuta azi poate sa aduca beneficii imense pe termen lung.

Lasa deoparte nesigurantele care iti spun ca este probabil sa nu ajungi la rezultatul dorit. Daca vei reusi? Indiferent de rezultatul deciziei tale fii fericita ca ai ales sa actionezi.

Simplul fapt ca ai intreprins o actiune este un castig pentru viitorul tau! Asadar, gandeste-te, ce risc vrei sa iti asumi astazi?”

 

 

De Anamaria Rosca, psiholog clinician si psihoterapeut cognitiv comportamental, e-mail: [email protected]

 

 

 

Citeste si:

7 metode pentru a avea mai mult succes

10 tactici pentru a avea mai multa incredere in tine

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top