Now Reading
10 soluții ca să îți recapeți mai ușor încrederea în tine

10 soluții ca să îți recapeți mai ușor încrederea în tine

Încrederea de sine este un lucru mereu fragil și foarte important de menținut. Un nivel scăzut de încredere în propria persoană poate veni cu efecte extrem de nocive în viața ta. Tocmai din acest motiv, atunci când simți că nu mai ai încredere în tine, în calitățile și abilitățile tale, este foarte important să repari de urgență acest sentiment.

10 soluții ca să îți recapeți mai ușor încrederea în tine:

  1. O schimbare la care poți apela zilnic

Potrivit unui studiu realizat de medici specialiști de la Universitatea de Psihologie din Massachusetts și preluat de New York Times, machiajul reprezintă o cale prin care o femeie se simte mai puternică, mai competentă în domeniul ei și are mai multă încredere în sine. Astfel de cosmetice nu îți oferă doar posibilitatea de a obține un look ideal, ci reprezintă și un prilej de a-ți reconstrui aura invincibilă înainte de a ieși din casă.

  1. Comunică mai mult

Comunicarea stă la baza încrederii de sine, dar aici nu ne referim exclusiv la comunicarea cu cei din jurul tău, ci la cea cu gândurile și criticul tău interior, adică acea voce care încearcă mereu să te tragă în jos spunându-ți că nu te pricepi și că orice ai încerca să faci, vei greși.

  1. Înainte de a vorbi, ascultă

Capacitatea de a asculta în jurul tău nu înseamnă doar atenție, ci și răbdare. Învață să asculți înainte de toate și vei reuși să nu mai tragi concluzii pripite, să fii mult mai conștientă de lucrurile care se petrec în jurul tău și astfel să fii mai încrezătoare și mai stăpână pe tine, înainte de a mai avansa un pas.

  1. Intimitatea e importantă

Ai grijă de tine și de gândurile tale. Poți avea probleme, dileme sau frustrări care sunt greu de rezolvat pe loc. Pentru toate acestea ai nevoie de intimitate, de o perioadă de timp dedicată ție și gândurilor tale cele mai profunde. Exercițiul intimității este foarte important pentru a construi o înțelegere de sine mai puternică.

  1. Ocupă-ți timpul cautând soluții

Probleme ai destule, de ce să-ți mai faci și tu altele? Evită să mai confrunți problemele cu scuze și încearcă să îți consumi timpul căutând încontinuu soluții. Acest proces poate fi uneori mai greoi, dar cu timpul și cu experiență, vei înțelege că aceasta este cea mai rapidă cale de a regăsi un echilibru interior.

  1. Acceptă că poți să și greșești

Greșelile nu înseamnă altceva decât posibilitatea de a învăța ceva nou. Nimeni nu s-a născut învățat, oricât de priceput ar părea într-un domeniu. Ia mereu, din fiecare experiență, ce consideri că este bun pentru tine și mergi mai departe. Cu cât vei trăi mai mult în trecut, cu atât îți vei pierde mai mult din încredere.

  1. Respectă-ți promisiunile

O promisiune încălcată sau nerespectată înseamnă că încrederea cuiva a fost înșelată, iar acest lucru îți va fi și ție nociv pe termen lung. Nu promite mai mult decât poți face și fii mereu punctuală cu angajamentele luate.

  1. Nu fugi de riscuri

Încrederea de sine se construiește asumându-ți riscuri. Poți începe cu unele mai mici, apoi caută mereu să evoluezi. Frica nu te va ajuta la nimic.

  1. Caută să fii în control acolo unde se poate

Această regulă se aplică atât pentru lucrurile din jurul tău, dar și pentru cele din interiorul tău. Gândurile negative îți aparțin și trebuie să îți asumi responsabilitatea de a le controla. Atunci când simți că presiunea interioară este prea mare, poți apela la un specialist.

  1. Oferă încredere către cei din jurul tău

Încrederea este un drum cu două sensuri. Ca alții să aibă încredere în tine, și tu trebuie să le acorzi lor acest lucru. Cu cât acest drum este mai circulat, cu atât și încrederea ta în tine va fi mai mare.

Care sunt metodele prin care tu reușești să-ți recapeți încrederea în tine?

Sursă foto: Shutterstock / Copyright Antonio Guillem

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top