Now Reading
Cum vede viitorul Radu Gologan, profesorul care șlefuiește genii

Cum vede viitorul Radu Gologan, profesorul care șlefuiește genii

Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic național de matematică, apreciază că sistemul de învățământ românesc ar trebui să pună mai mult accentul pe utilizarea tehnologiei.

 

Profesorului Radu Gologan, care de peste 15 ani coordonează lotul olimpic național de matematică, i-ar fi plăcut să fie student în 2017. Consideră că studenții din prezent au o inteligență aplicată mult mai ridicată față de cei din generațiile anterioare.

De asemenea, el apreciază că sistemul de învățământ românesc ar trebui să se concentreze pe furnizarea de absolvenți care să acopere deficitul de personal din anumite domenii, cum ar fi IT&C.

Lotul olimpic lărgit coordonat de Radu Gologan cuprinde, în fiecare an, 25 de elevi de liceu, iar șase dintre ei sunt aleși să participe la olimpiadele internaționale de matematică.

Pe lângă lotul olimpic național de matematică, Gologan îi coordonează, anual, și pe cei aproximativ 700 de elevi (clasele 5-12) finaliști la olimpiadele naționale de informatică.

Marius Brabete, un copil de 13 ani din Giurgiu, se numără printre cei 700 de finaliști ai olimpiadelor naționale de informatică. El a obținut, anul trecut, pe când era în clasa a șasea, medalia de argint la Olimpiada Națională de Informatică.

Pentru el, dar și pentru alți doi copii excepționali, eJobs, cea  mai mare platformă de recrutare online din România, derulează campania Povestea unui CV magic.

Între 20 decembrie 2016 și 31 ianuarie 2017, pentru fiecare CV pe care utilizatorii platformei de recrutare îl completează 90%, eJobs donează trei euro pentru ca trei copii cu performanțe excepționale, dar fără posibilități materiale, să-și dezvolte mai departe talentul și să-și urmeze pasiunile.

Radu Gologan, care predă la Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Politehnică București, a acordat un interviu, pentru eJobs, în care vorbește atât despre cum se construiesc elevii olimpici, cât și despre particularitățile generației actuale de studenți.

 

Citește interviul aici.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top