Now Reading
Festivalul ceaiului si cafelei

Festivalul ceaiului si cafelei

Revista Psychologies

Festivalul ceaiului si cafelei

Festivalul ceaiului si cafelei

Bucuresti, 22 – 29 august

O saptamana de bauturi savuroase, muzica live, dans si teatru

Prima editie a Festivalului Ceaiului si Cafelei – Tea&Coffee Festival are loc in Capitala, intre 22 si 29 august 2009 si cuprinde o serie de manifestari stradale, spectacole in ceainarii si cafenele bucurestene precum si o expozitie de ceai, cafea si accesorii. 

Tea&Coffee Festival 2009 are drept scop promovarea consumului de ceai si cafea, aducerea in actualitate a traditiilor si ritualurilor servirii lor. Evenimentul va aduce in prim plan si noile tendinte practicate, in tarile cu traditie (Brazilia, Italia, Japonia, Rusia India, etc.) in ceea ce priveste prepararea si prezentarea unor bauturi din ceai si cafea.

Printre manifestarile care vor avea loc in cadrul Festivalului, intre 22 si 28 august, a.c., se numara: concerte de muzica traditionala ruseasca, italiana si sud-americana, dansuri indiene, dar si ceremonii de servire a ceaiului practicate in Anglia si Japonia.

Locatiile acestor evenimente reunite sub numele Tea&Coffee Festival sunt cafenele si ceainariile: Lente&Cafea (Str. Gen. Praporgescu Nr. 31), Serendipity (str. Dubrava Rosie nr. 12), Cafepedia (str. Pictor Verona nr. 2) si Carturesti (str. Arthur Verona nr. 13)

Expozitie de ceai, cafea si accesorii, in centrul Capitalei
Pe 28 august a.c., la Palatul Sutu, in cadrul Tea& Coffe Festival 2009 se va desfasura si o expozitie cu diverse sortimente, produse si accesorii folosite la prepararea si servirea unor bauturi pe baza de ceai si cafea.

Expozitia se adreseaza atat amatorilor de ceai si cafea cat si profesionistilor care activeaza atat in domeniul de resort in calitate fie de producatori, fie de importatori cat si in industria HoReCa. Toti acestia vor putea gasi la Palatul Sutu numeroase sortimente de ceai si cafea, instrumente si vesela pentru servirea ceaiului, aparate tip expressoare, filtre etc.In plus, aceasta expozitie de ceai si cafea se adreseaza si celor care sunt interesati de beneficiile si efectele terapeutice ale acestor doua bauturi. Vizitatorii expozitiei Tea&Coffee Festival 2009 vor avea posibilitatea sa aleaga si sa testeze, in functie de preferinte, arome diferite de cafea si ceai, prezentate la standurile expozitiei, in curtea si in incinta Palatului Sutu.

PROGRAM „Tea&Coffee Festival”, 22-29 august 2009

Duminica, 23 august, orele 18:00 – Lente&Cafea
Ceremonia Ceaiului in Japonia – Centrul de Studii Romano-Japoneze

Marti, 25 august, orele 20:00 – Serendipity
Ceai si muzica traditionala ruseasca cu Nataly Group

Joi, 27 august, orele 21:00 – Cafepedia
Cafea cu arome de muzica sud-americana – trupa Jezebel

Vineri, 28 august, intre orele 10:00 si 20:00 – Palatul Sutu
(Muzeul Municipiului Bucuresti, b-dul I.C. Bratianu nr. 2)
EXPOZITIE DE CEAI, CAFEA SI ACCESORII
(…si… ateliere de olarit, ceremonii si traditii de servire a ceaiului si cafelei, muzica si dans)
Intrarea libera

Sambata, 29 august, orele 17:00 – Cafe Verona-terasa Carturesti
Five O’Clock – teatru scurt cu Liliana Farcas, Ion Cozma si Casiana Suteu

Foto: dreamstime.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top