Now Reading
Cum te împuternicești?

Cum te împuternicești?

gabriela-blaga
cum-te-împuternicești

V-ați întrebat vreodată care sunt punctele de conexiune dintre Audrey Hepburn și Steve Jobs? În viziunea mea, amândoi sunt oameni reprezentativi pentru Vulnerabilitatea, Unicitatea, Curajul și Autenticitatea lor. Manifestând o totală deschidere către ceea ce viața le-a așezat pe drum, ei și-au dus curajul la un nivel de la care au creat și inovat în domeniile în care au activat. Unicitatea lor a marcat, pentru totdeauna, cinematografia, IT-ul, și nu numai.

Aceste patru uși – Vulnerabilitatea, Unicitatea, Curajul și Autenticitatea – pe care le-am reunit sub corolarul VUCA² ne ghidează spre accesarea puterii interioare, oferindu-ne totodată o oglindă către sinele nostru autentic. Într-o lume în care Volatilitatea, Incertitudinea, Complexitatea și Ambiguitatea au devenit cronice, „cultivarea” acestor perle interioare face diferența în modul în care ne adaptăm la un mediu schimbător cu viteza luminii.

Da, perturbarea, haosul ne apasă butonul rezilienței. În fața transformărilor simțim și teamă, dar astfel investim în curajul din noi. Iar, aceste patru puteri ale noastre (Vulnerabilitate + Unicitate + Curaj + Autenticitate) care, de fapt, se întrepătrund până la suprapunere, întrucât nu poate exista una fără cealaltă, ne ajută să răspundem perturbărilor din jurul nostru, asigurându-ne flexibilitatea, adaptabilitatea la ceea ce vine din noi și din exteriorul nostru.

Dacă, acum câtva timp, termenul VUCA era folosit pe o scară destul de restrânsă, de vreo doi ani, liderii organizațiilor globale, și nu numai, folosesc tot mai des VUCA, pentru a descrie lumea în care trăim și pentru a identifica cele mai eficiente strategii de depășire a crizelor socio-economice și politice.

Citește articolul integral în ediția de mai a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top