CItesti acum
Peste 50% dintre români se așteaptă la o mărire de salariu în 2017

Peste 50% dintre români se așteaptă la o mărire de salariu în 2017

eJobs a întrebat angajații români ce așteptări au ei de la piața muncii în 2017. Iată câți sunt mulțumiți de actualul loc de muncă și ce i-ar determina să plece.

 

Românii sunt optimiști cu privire la situația lor profesională în 2017, așteptându-se la o schimbare în carieră sau la creșteri salariale, arată studiul realizat de eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Sondajul a fost realizat în perioada 1 ianuarie – 17 februarie 2017, pe un eșantion reprezentativ la nivel național de 1.350 angajați.

Astfel, 52% dintre români cred că vor primi o mărire de salariu în următoarele 12 luni, în timp ce 39% spun că au în plan să-și schimbe locul de muncă anul acesta, aspirând la o situație profesională mai bună și la venituri mai mari.

Optimismul vine pe fondul evoluției pozitive a pieței muncii în 2016, atât din punctul de vedere al numărului de locuri de muncă, cât și al salariilor.

 

1 din 2 angajați se așteaptă la creșterea numărului de locuri de muncă în 2017

Aproape jumătate (47%) dintre români cred că numărul locurilor de muncă va crește în următoarele 12 luni, arată studiul eJobs.

Un procent semnificativ dintre respondenți (69%) consideră că cererea angajatorilor va fi în special pentru forță de muncă specializată.

Citeste si

În ceea ce privește ușurința cu care ar putea să-și găsească un job, bărbații sunt mai încrezători decât femeile – 52% dintre bărbați cred că le va fi ușor să-și găsească un job în 2017, versus 46% dintre femeile care au răspuns la acest studiu.

Studenții și tinerii sunt cei mai optimiști că-și vor găsi un loc de muncă în acest an, 64% mizând că vor face acest lucru cu ușurință.

 

Citește mai multe aici.

Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

La inceputul paginii