Now Reading
Poseta-plic

Poseta-plic

Revista Psychologies

stil, moda, poseta, poseta-plic
Rotunda si putin „bosumflata”, plata si prelunga ca o bagheta, poseta-plic traverseaza podiumurile si curentele fara sa fi pierdut nimic din misterul ce o inconjoara.

„In moda, lucrurile mici au semnificatii mari”, spunea un cronicar parizian, Farid Chenounne, vorbind despre acest accesoriu indispensabil unei femei care isi respecta puterea de seductie. Nascuta in cultura egipteana, stra-stra-nepoata pungutelor purtate de ambele sexe pe la 1400, inrudita prin cantitatea de secret cu recipientele magice ale preotilor africani, mica poseta ramane in dulapurile tuturor doamnelor: tenace, calma, eleganta, sigura de ea insasi.

Creatorii nu ii modifica prea mult sistemul de referinta, asa cum maniera de a slefui o piatra pretioasa ra­ma­ne cam aceeasi. Dar variantele in care poate fi gasita sunt nenumarate. Argintata, aurita, neagra sau de culoarea desertului in apus, poseta-plic este favo­rita starurilor de cinema. Si chiar daca nu incape mai ni­mic in acest sac miniatural, fiecare din­tre noi are, a avut sau va avea unul.

Pentru ca aduce plusul de distinctie si rafinament. Iar increderea in sine se inaripeaza. Cu un astfel de obiect in mana, gratia si feminitatea capata referinte mitice: Audrey Hepburn, Marylin Monroe sau Coco Chanel. Daca e adevarat ca fiecare soldat poarta in ranita bastonul de maresal, atunci fiecare femeie poarta in poseta-plic secretul fortei sale.

Adriana Mocca.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top