Now Reading
Romana, fizica, desen? Luana exceleaza la toate!

Romana, fizica, desen? Luana exceleaza la toate!

Revista Psychologies

Constanteanca Luana Profor, in varsta de 15 ani, viseaza sa devina un arhitect de succes si sa poata proiecta cladiri ecologice. Acum, dorinta sa este mai aproape de a i se implini, cu sprijinul bursei oferite de Jurnalul de fapte bune.

Luana deseneaza de cand se stie si altfel nu si-ar vedea viata. Cum era de asteptat, astazi, eleva in clasa a VIII-a, invata la sectia Desen a Colegiului National de Arte “Regina Maria“ din Constanta.

A inceput sa studieze in amanunt schite si ceramica la Palatul Copiilor, pe cand avea doar cinci ani. In clasa a III-a castiga primul premiu, urmat apoi de alte zeci de diplome, dintre care cea mai importanta a fost la Concursul National de Arte Plastice Hans Hermann, sectiunea grafica, unde a luat premiul I.

“A fost coplesitor, mai ales pentru ca juriul era format din membri ai Uniunii Artistilor Plastici, iar recunoasterea lor a insemnat enorm pentru mine”, marturiseste adolescenta.

 

Copilul bun la toate

In putinul timp in care nu deseneaza, Luana cocheteaza si cu partea de creatie literara, reusind performante si la acest capitol – de pilda, premiul II la Olimpiada judeteana de limba, comunicare si literatura romana.

Apoi, desi nu ai crede ca se impaca foarte bine cu latura stiintifica, fetita a fost premiata cu Diploma Newton la Concursul de Creativitate in Fizica si Tehnologii “Stefan Procopiu”, constand intr-un proiect, “Ochiul uman“, in cadrul caruia a realizat in totalitate, manual, zeci de desene si schite.

Altadata, impreuna cu cateva colege si coordonate de diriginta clasei, Ioana Rica, a lucrat saptamani in sir la proiectul unui parc de distractii ecologic, care se autosustine din punct de vedere energetic.

Munca le-a fost rasplatita cu alte doua mari premii, locul I regional si locul II national, si cu o suma considerabila de bani, cu care au fost dotate atelierele de arte plastice ale liceului. De altfel, in general, oricat ar fi de prinsa in proiectele ei, adolescenta nu ezita sa isi puna talentul in slujba binelui.

 

Citeste intregul articol AICI.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top