Now Reading
Cum să alegi un televizor: criterii de care să ții cont

Cum să alegi un televizor: criterii de care să ții cont

Revista Psychologies
cum-să-alegi-un-televizor-criterii-de-care-să-ții-cont

Vrei să cumperi cel mai bun televizor pentru familia ta, ca să vedeți împreună filmele și serialele preferate, competiții sportive, emisiuni informative și documentare? Ofertele sunt multe și te întrebi cum să alegi modelul potrivit de TV. Îți prezentăm în continuare câteva criterii de care să ții cont la achiziționarea unui dispozitiv modern de redare video și audio.

Alege televizorul după tipul de ecran pe care-l consideri potrivit

Ai la dispoziție  televizoare de mai multe tipuri: plasmă, televizoare LCD, televizoare LED și QLED, precum și televizoare OLED. Poți să alegi variante LED, deoarece oferă vizibilitate peste medie și consum moderat de energie. Mai performante sunt ecranele QLED, cu o luminozitate mai bună, ecran ultra slim și unghi de vizualizare superior.

Diagonala ecranului este și ea importantă, pentru că determină gradul de confort la vizionare. Chiar dacă ești tentat să alegi cel mai mare televizor, ia în considerare dimensiunile camerei unde va fi amplasat și depărtarea față de fotolii sau canapea. Distanța optimă între ochi și ecran trebuie să fie de trei ori mai mare decât diagonala ecranului.

Se recomandă televizoare cu o diagonală de 55-60 cm pentru camere mici, de exemplu la bucătărie. În living sau în dormitor poți să instalezi TV-uri mai mari, cu diagonale de 80-81 cm și chiar de 82-110 cm. Pentru open space-uri, terase și alte locuri ample, ai la dispoziție televizoare cu diagonale de 117, 119, 140 sau 152 cm.  

Ia în considerare rezoluția ecranului

Când alegi un televizor, dimensiunea ecranului nu este singurul criteriu important. Rezoluția este cea care asigură o experiență vizuală de calitate. Cele mai bune modele de TV au rezoluție 4K, iar la bucătărie sau în birou merge și un Full HD. Caracteristicile sunt 1280 x 720 pentru HDR HD Ready, 1920 x 1080 la Full HD și  3840 x 2160 pixeli pentru Ultra HD 4K.

Dacă vrei imagini realistice, cu nuanțe și culori spectaculoase, caută televizoare cu standarde HDR10 și HDR+. Pentru o experiență 4K de cea mai bună calitate ai opțiunea de Blu-Ray 4K.  

Interesează-te despre opțiunile Smart ale televizoarelor

Vrei mai mult de la televizorul tău, așa că, pe lângă redarea transmisiei de la canale TV, trebuie să cauți și opțiunile de conectivitate, tehnologii inovative, AI, într-un cuvânt, să vezi cât de Smart este TV-ul tău.

Alege modele de televizoare cu acces rapid la platforme de streaming, cu opțiuni de conectare a dispozitivelor mobile (telefon, laptop, flash). Verifică mufele HDMI (pentru utilizarea simultană a mai multor device-uri), USB (pentru redarea de conținut audio-video de pe dispozitive externe). La acestea se adaugă conexiunea la internet și cablările pentru boxe, căști, gaming ș.a.

Optează pentru televizoare cu plata în rate fără dobândă*

Un criteriu foarte important în alegerea unui televizor este prețul. Chiar dacă îndeplinește condițiile menționate, un model de TV poate fi mai scump decât îți permiți. Ai la îndemână o soluție rapidă și eficientă: cardurile de cumpărături cu plata în rate fără dobândă.

Ca să alegi cel mai bun televizor, la Media Galaxy magazin partener CardAvantaj beneficiezi de condiții flexibile de plată, perioadă de grație, reduceri și campanii promoționale.

Ia în considerare criteriile prezentate și optează pentru televizoare performante, pe care să le achiți în rate, fără dobânzi, comisioane și alte sume în plus. Astfel te bucuri de calitate la prețuri avantajoase, indiferent dacă alegi TV-uri din gama basic sau premium. 

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menționată mai sus retrasă în intregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. și rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei și costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top