Now Reading
Moda si de ieri de azi: Corsetul

Moda si de ieri de azi: Corsetul

Revista Psychologies

Corset


0,69: este cifra tiranica, numarul de aur, obsesia evolutiei, Alfa si Omega. Este raportul ideal dintre sold si talie la femeie.

Variatiile sunt mici de-a lungul si de-a latul culturilor. Oare de ce a fost nudul feminin tema predilecta a pictorilor? Sa fie nudul pur si simplu metafora dorintei? Sau sa fie el diversitatea fascinanta in unitate pe care o da incarnarea acestui numar si imperialismul privirii masculine?

Iar femeile au stiut acest fapt. O talie subtire este indicatorul cel mai clar de fertilitate. Marilyn Monroe, Sofia Loren, Venus din Milo au, toate, acest raport. Iar restul muritoarelor poarta corset pentru a castiga avantaje in aceasta cursa pentru existenta. Asadar, corsetul nu e deloc un fapt frivol, ci o arma de existenta…

Secolul XIX nu a facut decat sa duca la manierism aceasta nevoie de simetrie vizuala. Este un fapt demonstrat ca lupta pentru partener se da la ambele sexe pe terenul liniilor trupesti – deci, pe cel nonverbal. Inconstient, femeile percep barbatii cu umerii largi ca f iind mai virili decat restul. Iar barbatii sunt fermecati de materna linie de clepsidra.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top