Now Reading
(P) 7 atracții turistice din Roma pe care nu trebuie să le ratezi

(P) 7 atracții turistice din Roma pe care nu trebuie să le ratezi

Îţi plănuieşti următoarea vacanţă, însă nu ştii către ce ţară să te îndrepţi? Este adevărat, Europa este încărcată de istorie, de elemente arhitecturale diverse, însă Roma se află pe lista tuturor iubitorilor de călătorii, graţie edificiilor romane, a pieţelor impresionante și a gastronomiei delicioase.

Nu este uşor de întocmit un număr limitat de obiective turistice în Roma, însă vrem să ţi le prezentăm pe cele mai importante, pe cele care întruchipează istoria fascinantă a acestui oraş italian, vizitat de milioane de turişti în fiecare an. Iată ce ar trebui să vezi atunci când ajungi la Roma, capitala celui mai puternic imperiu din istorie.

Vatican

Primul pe lista obiectivelor de neratat din Roma este oraşul-stat, Vatican. Considerată cea mai mică ţară din lume, Vaticanul adăposteşte detalii arhitecturale fabuloase, care adună mii de turişti in fiecare zi. Denumit şi Statul Papal sau Cetatea Sfântului Scaun, Vaticanul reprezintă reşedinţa oficială a Papei şi a numeroşilor preoţi şi călugări, fiind, totodată, centrul civilizaţiei creştine.

În Vatican nu trebuie să ratezi Piazza di San Pietro, o piaţă impresionantă ca mărime şi frumuseţe arhitecturală, construită în anul 1636. Tot aici poţi vizita şi Basilica San Pietro, considerată una dintre cele mai importante biserici din lume, cu numeroase altare.

Turiştii aleg să urce pe scări sau cu liftul până pe acoperiş, de unde au o privelişte impresionantă asupra întregului Vatican. Nu rata nici Capela Sixtină, acolo unde poţi admira frescele lui Michelangelo sau opera lui Rosselli, Cina cea de Taină.

În plus, dacă eşti cu adevărat pasionat de istorie, poţi vizita şi mormintele tuturor Papilor, un exemplu real de grandoare. Trebuie să ştii că la Vatican cozile sunt fără sfârşit, indiferent de sezon. De aceea, cea mai bună soluţie este să îţi cumperi biletele de intrare online, pentru a profita de cât mai mult timp liber în acest oraş simbol.

Colosseum

Atunci când ajungi la Roma trebuie neapărat să vezi Colosseumul, unul dintre cele mai vizitate monumente ale lumii. Acesta a fost construit în secolul I d.Hr, fiind un loc în care romanii asistau la lupte acerbe între gladiatori, având o capacitate de peste 50.000 de spectatori.

În zilele noastre, Colosseumul reprezintă doar o treime din ceea ce a existat odinioară. Chiar dacă de la distanţă locul poate părea doar o ruină, vei fi uimit de arhitectura şi grandoarea fostei arene. În afară de fostele biserici şi temple din acea perioadă, poţi admira şi arcurile de triumf, rămase aproape intacte până în zilele noastre.

Numărul de turişti este uriaş, încă de la primele ore ale dimineţii, motiv pentru care trebuie să cumperi biletele online din timp, pentru a evita statul la cozi.

Columna lui Traian

Columna lui Traian este un alt simbol al Romei şi un obiectiv turistic important, preferat de majoritatea celor care ajung aici. Aceasta a fost ridicată între anii 106-113, fiind un monument măreţ al antichităţii europene, construit de celebrul arhitect Apolodor din Damasc. Astfel, columna lui Traian defineşte o serie de scene din războaiele geto-dacice.

De jur împrejurul coloanei poţi observa numeroase reliefuri sculptate, care descriu 124 de episoade despre războaiele dacice, ilustrate dupa comentariile lui Traian . Nu ezita să vizitezi acest monument istoric atunci când ajungi la Roma, deoarece acesta este încărcat de semnificaţii.

Piaţa Navona

Cu toţii suntem fascinaţi de pieţele ample, unde ne putem plimba relaxaţi, admirând clădirile oraşului. În Roma, Piaţa Navona este una dintre cele mai frumoase şi admirate locuri, regăsită în partea de vest a centrului istoric. Forma sa ovală vine de la arenele construite de către Domiţian, fiind un loc în care aveau loc numeroase evenimente sportive.

Tot în această piaţă, te poţi opri să iei masa la unul dintre restaurante, acolo unde vei găsi şi cele mai bune cafenele din oraş. Seara, piaţa Navona capătă o frumuseţe aparte, în care vei vedea o mulţime de turişti şi de artişti stradali, care încearcă să încânte mulţimea. Vizazi de Piaţa Navona vei găsi şi o fântână spectaculoasă din secolul al XVII-lea, numită Fontana dei Quattro Fiumi.

Fontana di Trevi

Cu siguranţă ai auzit cel puţin o dată de Fontana di Trevi, fără de care Roma nu ar mai avea acelaşi farmec. Fântâna este nemaipomenită atât pe timp de zi, cât şi seara, atunci când este înconjurată de lumini.

Locul este întotdeauna aglomerat şi plini de turişti care se grăbesc să arunce o monedă în fântână, pentru a li se îndeplini toate dorinţele. Totodată, acesta este şi spaţiul perfect pentru fotografiile de vacanţă, motiv pentru care îţi va fi greu să obţii un cadru bun, din cauza mulţimii de oameni.

Fântâna este compusă din statui superbe, cea mai impunătoare fiind cea a lui Neptun, aşezată într-un car de luptă.

Trastevere

În vacanţa din Roma, trebuie neapărat să ajungi în cartierul Trastavere, locul care a supravieţuit perioadei medievale, fiind unul dintre cele mai autentice cartiere din tot oraşul. Cu un farmec aparte şi o atmosferă specifică, Trastavere include numeroase magazine, restaurante şi atracţii culturale pe care nu trebuie să le ratezi.

Deşi sunt o mulţime de obiective turistice de vizitat, cartierul este locul potrivit pentru relaxare şi plimbare. Străzile înguste şi pietruite, terasele şi florile regăsite pe clădiri te vor introduce în atmosfera tipic italienească.

Piazza Venezia

Un alt obiectiv turistic pe care trebuie să îl vezi în Roma este Piazza Venezia, un loc încărcat de istorie. Palatele semeţe se deosebesc de celalalte din Roma prin dimensiune şi opulenţă, fiind cadrul ideal pentru a admira arhitectura specifică oraşului etern. În apropiere de Piazza Venezia poţi vizita şi Pantheonul sau Forumul Roman, astfel încât nu vei avea timp să te plictiseşti.

Roma este una dintre primele destinaţii pe care trebuie să le ai în minte  pentru a te bucura de o vacanţa ideală. Există numeroase obiective turistice, pornind de la Vatican şi Colloseum, până la pieţele superbe, unde te poţi relaxa alături de cei dragi.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top