Now Reading
Terapia prin haine

Terapia prin haine

Revista Psychologies

In general, avem multe asteptari de la hainele pe care le purtam. De multe ori, pot fi o sursa de placere si de mandrie personala. Dincolo insa de aprecierile mai mult sau mai putin superficiale, cu siguranta v-ati gandit si la cat de stransa este legatura dintre hainele pe care le purtati si starea voastra de spirit din ziua sau momentul respectiv.

Mergand chiar si mai departe pe aceeasi linie, v-ati gandit la cum puteti folosi hainele pentru a va influenta (in bine) starea de spirit sau perceptia celorlalti despre voi?!

Acestea sunt repere foarte importante care nu numai ca au stat la baza lansarii brandului Le Rêve du Michou, un brand de designer nou aparut pe piata din Romania, dar le influenteaza permanent alegerile si deciziile legate de procesul de creatie al hainelor.

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


In toate colectiile sale, brandul Le Rêve du Michou promoveaza ideea de ‘‘terapie prin haine’’
.

Privite dintr-o perspectiva pur logica, hainele nu sunt decat bucati de material, al caror rol primordial este sa ne apere de frig, dar nu ne putem abtine sa nu iubim anumite haine doar pentru felul in care ne fac sa ne simtim.

Atunci cand arati bine, te simti bine si ai o capacitate mai mare de a performa, nu numai in viata profesionala, dar si in cea personala.

Felul in care te percepi pe tine insati sau mediul inconjurator poate fi foarte mult influentat de ceea ce porti. Este bine cunoscut faptul ca hainele au potentialul de a reflecta si de a transmite eul propriu al celei care le poarta – imaginea despre sine, starea de spirit, cariera si statutul social, aspiratiile sociale, etc.

Persoanele deprimate isi pierd deseori interesul pentru felul in care arata si nu vor sa iasa in evidenta din punct de vedere vestimentar.

In acest context, hainele pot favoriza emotiile pozitive si le poti purta pe acelea care te fac sa te simti asa cum iti doresti. Aceasta legatura dintre haine si starea de spirit sugereaza ca ar trebui sa purtam haine pe care le asociem cu starea de bine, chiar atunci si poate mai ales in perioadele in care ne simtim deprimate.

2

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunt cazuri cand purtam anumite haine pentru a ne masca diverse emotii; nu ne vor schimba neaparat starea de spirit, dar ne vor putea ajuta sa lasam impresia ca suntem senine si vesele, desi poate ca nu asta simtim in realitate.

De exemplu, o rochie care ne pune in valoare nu numai ca ne face sa ne simtim mai increzatoare in noi insine in momentul in care o purtam, dar simpla amintire a acestei senzatii ne poate face sa ne simtim bine mult timp dupa aceea.

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De multe ori, hainele pot avea acelasi efect ca si fotografiile: iti pot redestepta amintiri despre anumite momente (placute) ale vietii tale.

Multe dintre noi pastreaza haine din adolescenta sau chiar rochia de mireasa, de exemplu, desi sunt haine pe care nu le vom mai purta niciodata; dar valoarea lor pentru noi este atat de mare incat nu le putem arunca.

Asadar, cand va simtiti cu moralul jos, Le Rêve du Michou va recomanda sa puneti in aplicare terapia prin haine si sa incercati sa nu dati curs impulsului de a alege hainele in ton cu starea de spirit!

Designerul Le Rêve du Michou va indeamna sa alegeti ceva ce ati purta in mod obisnuit intr-o zi fericita – va avea un impact garantat asupra increderii in voi si va va ajuta sa treceti de la o perspectiva negativa la una pozitiva asupra lucrurilor!

 

 

logo

Mai multe informatii despre creatiile Le Rêve du Michou pe www.lerevedumichou.ro sau www.facebook.com/LeReveDuMichou. Showroom: Bucuresti, sector 3, strada Alexandru Moruzzi nr. 4; programari la tel. 0744851975

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top