Now Reading
Ziua Mondiala a Asistentei Sociale, 17 martie

Ziua Mondiala a Asistentei Sociale, 17 martie

Revista Psychologies

Cu siguranta ti-ai pus candva intrebarea: „cine este persoana careia ii revine responsabilitatea suportului in rezolvarea problemelor sociale?” Raspunsul este: asistentul social.

Asistentul Social este persoana in care trebuie investit pentru a-si dezvolta abilitatile necesare de a gestiona cazuri de dificultate sociala. Acesta necesita, pentru a reusi, scolarizare si suport din partea persoanelor avizate, ce detin competente in domeniu, dar si suport si sprijin din partea societatii pentru recunoasterea profesiei de asistent social si contributia acestuia la bunastarea sociala.

In tara noastra, din pricina lipsei de informatie si a prejudecatilor este deformata perceptia societatii cu privire la beneficiarul de asistenta sociala, dar si in ceea ce priveste profesia de asistent social.

Vino la Ziua Mondiala a Asistentei Sociale sarbatorita pe 17 Martie in cadrul evenimentului special organizat de Asociatia ASProA.S. (www.asproas.ro) impreuna cu Centrul de Formare Continua si Evaluarea Competentelor in Asistenta Sociala – CFCECAS (www.cfcecas.ro ).

Acest eveniment este alcatuit din doua momente, primul se numeste Biblioteca Vie in asistenta sociala si va avea loc la Palatul Parlamentului, in data de 17 martie 2015, orele 10:00-13:00.

Cartile din acesta Biblioteca Vie sunt asistentii sociali practicieni cu care poti vorbi despre experienta lor in domeniul asistentei sociale.

Al doilea moment al acestui eveniment reprezinta o promovare in strada a profesiei de asistent social, cat si promovarea unui sistem care sa nu incalce demnitatea persoanei care beneficiaza de suportul serviciilor de asistenta sociala.

Acesta va avea loc in Piata Revolutiei din Bucuresti intre orele 13.00-15.00. Participarea se poate face doar prin inscriere prealabila pe pagina www.asproas.ro

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top