Now Reading
10 semne ca esti intr-o relatie sanatoasa

10 semne ca esti intr-o relatie sanatoasa

Revista Psychologies

Unul dintre telurile in viata este sa avem parte de relatii sanatoase si fericite, desi acest lucru pare mai usor de zis decat de facut.  Prin urmare, una dintre intrebarile pe care ar trebui sa ni le punem este „Cum stiu ca sunt intr-o relatie care este buna pentru mine, o relatie sanatoasa?”. Iata si zece factori care te pot ajuta sa decizi acest lucru.

 

Tu si partenerul tau vedeti lucrurile la fel in privinta valorilor de baza si scopurilor in viata. Amandoi stiti ce va doriti de la viata, ce vreti sa realizati, ce scopuri comune aveti si sunteti angajati realizarii acestora impreuna.

Increderea reciproca este foarte puternica. Discutati deschis aproape orice, nu doar lucrurile bune ci si cele rele sau neplacute. Nu exista secrete si necunoscute din trecut.

In cadrul relatiei atat tu cat si partenerul va pastrati propria identitate, lucru vital. O casnicie poate fi o parte foarte importanta a ceea ce te defineste, dar dincolo de diferitele tale roluri ramai neschimbat ca individ.

Petreceti timp de calitate impreuna, facand activitati care va plac ambilor, permitandu-va totodata sa aveti si activitati separate care sunt importante pentru fiecare in particular.

Va incurajati reciproc evolutia, dezvoltarea si schimbarea. In alte cuvinte va inspirati spre a deveni o persoana mai buna.

Va simtiti in siguranta sa comunicati unul altuia nevoile si dorintele personale. Va acordati timp pentru a discuta aspecte importante ale fiecaruia sau ale cuplului. Ascultarea atenta si implicata este estentiala pentru intelegerea reala a celuilalt.

Va acceptati diferentele reciproce chiar daca nu sunteti de acord in anumite privite importante. Sunteti capabili sa transformati aceste diferente in compromisuri corecte.

Impartiti asteptari realiste de la relatie, nu ce sperati sau va imaginati ca ar trebui sa fie. Adu-ti aminte ca esti in relatie cu un individ extraordinar de complex, asemeni tie. Concentreaza-te pe realitate si uita visele nerealiste.

Fiecare contribuiti, sub toate aspectele, in mod egal la relatia voastra. Fiecare partener se implica cu fortele si abilitatile pe care le are pentru beneficiul cuplului.

Atat tu cat si partenerul tau va respectati atat familiile cat si prieteniile. In timp ce este important sa acordati timp familiei si prieteniilor, este la fel de important sa va pastrati limite sanatoase ale cuplului, ca unitate separata de alte relatii apropiate.

Pentru o relatie de durata, in care ne simtim securizati afectiv, iubiti si sprijiniti, afectiunea, sprijinul, disponibilitatea si incurajarea sunt factorii cheie.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top