Now Reading
4 semne ca ai un iubit imatur

4 semne ca ai un iubit imatur

Revista Psychologies

Ideea unui iubit care nu se maturizeaza nu doar este promovata intens, dar in cultura noastra i se ofera chiar o aura romantica si sexy: „asa sunt barbatii”. Din pacate, femeile platesc pretul unui astfel de premiu intrucat viata langa un asemenea barbat nu este simpla. Trebuie sa munceasca pentru doi in relatie, acesta fiind partial si unul dintre motivele pentru care barbatii beneficiaza mai mult decat femeile pe urma unei casatorii.

 

Trebuie sa strangi sau rezolvi in urma lui

De la lucruri simple precum haine aruncate aiurea sau resturi de mancare, la cele mai serioase precum achitarea datoriilor ramase restante, a notei de plata la restaurant sau gasirea cadourilor pentru familia lui.

Cand ceva nu merge la munca sau in grupul de prieteni tu esti cea care trebuie sa il ajute, explicand lucrurile astfel incat sa ii ia din greutatea de pe umeri.

Te trezesti gasindu-i scuze si explicatii pentru alegerile proaste si pozitionandu-te mereu pentru a vedea lucrurile din perspectiva lui si nu a ta.

Cand oamenii nu se maturizeaza, plaseaza responsabilitatile vietii adulte celor apropiati lor. Pot fi subtile, dar daca incepi sa gasesti explicatii, ia o pauza si intreaba-te de ce trebuie sa rezolvi mereu cate ceva dupa el?

 

Se panicheaza daca discutati despre copii sau angajamente

Odata ce a trecut ceva vreme de cand va intalniti, aveti discutii despre viitor. Si brusc ii citesti in ochi panica si dorinta de a o lua la fuga.

Dand vina pe tactica ta, iti promiti ca data viitoare vei discuta astfel de subiecte mai lejer. Eventual, la o comedie despre dificultatile cresterii copiilor spui in gluma „tu te vei ocupa cu dusul copilului la olita, ha ha!”.

Dar citesti panica din nou in privirea lui si in jumatate de ora de la gluma, spune ca are treaba. Daca dupa o perioada de timp rezonabila (nu ani de zile) nu poti discuta viitorul la niciun nivel si nu poti avea o conversatie rezonabila pe aceasta tema, partenerul tau este imatur.

Pana la urma, doar sa discuti despre viitor nu inseamna ca se va intampla sau ca vrei cu siguranta anumite lucruri. Dar este firesc sa ai astfel de discutii pentru a-ti da seama daca vedeti lucrurile la fel.

 

Il cicalesti constant

Te auzi si iti dai seama ca esti cicalitoare dar nu te poti opri. Ai impresia ca daca nu ii reamintesti ce are de facut sau ce a spus ca face sau trebuie sa faca, nu o va face niciodata.

Si invariabil te simti dezamagita cand el nu urmeaza planurile sau promisiunile facute. Iti spune sa nu il mai bati la cap, dar cand incerci sa ai o conversatie serioasa despre ce te deranjeaza, el ii pune punct.

Cicalirea clar nu este placuta, dar uneori este rezultatul care apare atunci cand cineva nu isi asuma deplin responsabilitatea propriilor actiuni.

Dar la fel ca in cazul educarii adolescentilor, cicalind ajungi sa ii activezi comportamentul. In loc sa isi asume ce nu a facut, poate da vina pe tine care te plangi mereu de ce face el.

 

Evita conversatiile serioase

Cand te opresti din cicalit si incerci sa ai o discutie despre probleme serioase sau nevoi profunde, el face o gluma, schimba subiectul, se uita la telefon sau, incepe sa enumere ce anume faci tu gresit in relatie.

Ultimul lucru pe care il vrea un barbat imatur este sa fie confruntat si va face tot posibilul sa opreasca asta.

Cand incerci sa ii atragi atentia asupra unui lucru serios vezi daca tu esti cea care in cele din urma se retrage din conversatie cerandu-ti scuze pentru ceva ce ai facut gresit.

Observi ca problemele raman neadresate si ca inchei prin a discuta ce greseli faci tu ca sa atragi comportamentul lui nepotrivit?

 

Foto: 123rf.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top