Now Reading
Cum depasesti statutul de single

Cum depasesti statutul de single

Daca perioadele de singuratate te ajuta sa iti identifici mai clar nevoile si sa inveti sa fii bine tu cu tine, o durata prea mare a acestora poate duce si la rezultate nedorite. Este sanatos sa stii sa fii single, dar este de preferat sa nu ramai fixata in acest statut prea mult timp.

 

Creeaza-ti ocazii

Nu este usor sa iti gasesti un partener, iar statistica nu arata incurajator deloc. Totusi, decat sa te plangi de dificultate, te poti intreba si ce anume poti face sa remediezi situatia.

Nu lasa timpul petrecut cu cartile si pisica sa devina tot ceea ce ai nevoie si recunoaste-ti toata gama de nevoi nesatisfacute. Doar asa, vei gasi curaj sa iesi din carapacea ta.

Timpul prea indelungat pe care il petreci singura ajunge sa functioneze si impotriva ta, dandu-ti impresia ca iti esti suficienta. Zona de confort in care te regasesti este inamicul initiativelor si te vei complace in a gasi motive pentru care nu ai un iubit.

Oricat de dificil poate parea sa gasesti un partener, incepe cu pasi mici si fara asteptari mari. Permite-ti sa cunosti oameni noi, fie socializand cu grupuri mai mari in care ai si prieteni prezenti sau, de ce nu, online.

De asemenea, nu uita ca daca nu iesi din casa, sansele sa intalnesti pe cineva in spatiul in care locuiesti sunt fie zero, fie de domeniul poltergeist.

 

Reintegrarea sociala

Cand esti single prea mult timp, invariabil vei ajunge coplesita de iesirile cu prietenele tale si partenerii lor. Sentimentul de „a cincea roata” este unul dificil si, in cele din urma, plictisitor.

Daca toate prietenele tale sunt cuplate, cauta si prietene single fie la munca, fie intre cunostinte. In felul acesta balansezi intalnirile intre grupurile de singles si cele de couples. Mai mult, ambele iti pot oferi informatii folositoare despre ce ti-ar placea si ce nu.

Evita sa gasesti scuze pentru care nu iesi din casa. Una dintre capcanele singuratatii este izolarea, iar aceasta te transforma intr-o persoana foarte putin sociabila. Nu iti pierde exercitiul relationarii, mai ales daca vrei sa cunosti oameni noi. Ramai disponibila si, mai ales, la vedere.

 

Combaterea gandurilor negative

Lasa deoparte statistica aceea conform careia, dupa o anumita varsta ai sanse mai mari sa fii victima unui atentat decat sa iti gasesti un partener. Si nu, nici pisica nu este de vina ca esti singura.

Toti avem perioade de singuratate mai indelungate sau mai scurte, iar iesirea din acestea depinde de noi. Renunta la vorbele din batrani si concluziile cercetatorilor britanici si asuma-ti responsabilitatea propriului destin.

De multe ori, singuratatea este prietena cu tristetea. Cand vezi totul in negru si criticul tau interior se dezlantuie, controleaza-l spunandu-ti singura lucruri frumoase si optimiste. Daca ai fi cea mai buna prietena a ta, ce ti-ai spune ca sa te incurajezi?

Nu uita ca primul pas catre reusita este sa incerci ceea ce iti propui. Daca te complaci in compatimire si victimizare, vei ajunge produsul propriilor tale ganduri. Seteaza-ti ca esti o persoana valoroasa si comporta-te in consecinta.

 

Mic ghid de comportare

Cel mai atragator lucru la o persoana este zambetul. Mai mult, ea transmite buna dispozitie si optimism, iar acestea sunt calitati dezirabile. Asadar, nu uita sa zambesti.

Nu te lasa deprimata de comentariile binevoitorilor care simt nevoia sa analizeze in permanenta statutul tau. De multe ori, nu fac decat sa incerce sa distraga atentia de la problema lor.

Nu iti cobora standardele doar pentru a avea o relatie si a inchide gura lumii, nici pentru ca te-ai saturat sa fii single. Accepta intalniri, nu te limita la primul aparut si fii deschisa si catre persoane diferite de tiparul tau.

Uneori, atunci cand renunti sa cauti doar posibili parteneri, poti invata sa devii mai deschisa propunerilor pe care le primesti si sa descoperi potential acolo unde nu te uitai.

Uneori, satule de discutiile pe tema singuratatii, ajungem sa afirmam in propria aparare ca este un statut pe care ni-l dorim foarte mult. Daca acest lucru nu este adevarat, renunta la defensiva, s-ar putea astfel sa inhibi o posibila propunere…

Foto: 123rf.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top